Katledilen Berivan Bayram’ın davası ertelendi

img

VAN- Berivan Bayram’ı katleden ve 5 yıl sonra tutuklanan Rıdvan Bayram’ın yargılandığı davanın 2’nci duruşması görüldü.Duruşma ertelendi.

Van’ın Başkale ilçesinde 2016 yılında Berivan Bayram eşi Rıdvan Bayram tarafından silahla vurularak katledildi. Olayın ardından İran'a kaçan ve 4 yıl boyunca yakalanamayan Rıdvan Bayram, Şubat ayında “kasten öldürme” suçlamasıyla yakalanarak tutuklandı. 

“Kasten öldürme” suçundan hakkında iddianame hazırlanan Rıdvan Bayram’ın yargılandığı davanın 2’nci duruşması bugün Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gecikmeli başlayan duruşma 5 saat sürdü.

Duruşmayı takip etmek için adliyeye giden gazeteciler mesai saatleri geçtiği gerekçesiyle dışarı çıkartıldı. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada Van Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nun davaya katılma talebi mahkeme heyeti tarafından ret edildi.

'CİNAYET ÖRTBAS EDİLİYOR'

Berivan Bayram’ın ailesi zanlı Rıdvan Bayram hakkında davacı olduklarını belirtti. Tanık olarak dinlenen aile üyeleri ardından sanık Rıdvan Bayram dinlendi. Bayram, cinayeti kendisinin değil ölen babasının işlediğini iddia ederek suçsuz olduğunu belirtti. Berivan Bayram’ın ailesi ise sanık Rıdvan’ın bu şekilde işlediği cinayeti örtbas ettiğini belirtti.

TANIKLARDAN ÇELİŞKİLİ BEYANLAR

Rıdvan Bayram’ın cinayet işlediğini belirten ancak daha sonra ifadelerini değiştiren tanıklar dinlendi. Tanıklar ilk ifadelerinin aksine sanık Rıdvan’ın ifadeleri ile örtüşecek şekilde cinayeti Rıdvan’ın ölen babası Husret Bayram’ın işlediğini belirtti.

SANIK AVUKATI BASINI SUÇLADI

Daha sonra söz alan sanık avukatı ise Berivan Bayram’ın katledilmesine ilişkin basında çıkan haberlerle mahkeme heyetinin baskı altına alındığını söyledi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti dosyada tanık olarak geçen ancak ifadeleri alınmayan kişilerin ifadelerinin alınması ve eksik hususların giderilmesi gerekçesi ile sanık Rıdvan Bayram’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 23 Kasım’a erteledi.