Savcıdan cinsel istismar davasında bir ceza, bir beraat talebi

img
MUĞLA - Bodrum’daki aile içi cinsel istismar davasının duruşmasında savcı, baba A.P. hakkında hapis cezası,  oğlu F.P. hakkında ise beraat talep etti. 
 
Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve 5 yaşından bu yana babası ve ağabeyinin sistematik cinsel istismarına maruz kalan 18 yaşındaki kadının şikayeti üzerine A.P. ve oğlu F.P. hakkında “çocuğa cinsel istismar”dan açılan davanın 3'üncü duruşması Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Muğla Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan A.P.’nin Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, taraf avukatları hazır bulundu. 
 
Davaya ilişkin mütalaasını mahkemeye sunan savcı, A.P’nin öz kızına nitelikli ve zincirleme şekilde cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hapis cezasıyla cezalandırılmasını, ağabey F.P’nin ise beraatini talep etti. 
 
Mahkeme heyeti, taraf avukatlarının savcının mütalaasına karşı savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı 28 Aralık'a erteledi. 
 
ATK RAPORU REDDEDİLDİ
 
Genç kadının avukatlarından Meltem Anayaroğlu, duruşma sonrası açıklama yaparak, mahkemeye daha önceki duruşmada ATK'den üç kişilik bir heyetten rapor sunduklarını, ancak mahkeme tarafından bu konudaki taleplerinin reddedildiğini ifade etti.  Anayaroğlu, "Ama biz haricen Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi’nden Adli Tıp Kurumu’ndan bu raporu dosyaya sunduk. Öte yandan savcı bugün mütalaasını verdi. Babanın cezalandırılmasını, nitelikli ve zincirleme şekilde, nitelikli cinsel istismar nedeniyle öz kızına uyguladığı bu ensest nedeniyle cezalandırılmasını talep etti. Mütalaaya karşı yazılı beyanlar sunulacak. Gerek karşı taraf gerekse bizlerin gözden kaçırıldığını düşündüğümüz, altını çizmek istediğimiz hususlar var" dedi. 
 
MÜTALAA BERAAT ÜZERİNDEN KURGULANDI
 
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği avukatlarından Evrim İnan ise uzmanlar tarafından düzenlenen raporlar nezdinde babanın suçlu olduğunun ortaya çıktığını ifade ederek, “Abiye yönelik mütalaa beraat üzerine kurgulandı. Maalesef hala şiddet ortamında yaşamaya devam ettiği için abiye yönelik ifadelerinde aslında net bir şekilde şikayetini geri çektiğini söyleyemeyiz. Ama bu yönde mahkemenin verilen dilekçenin satır arasını okumadığını, çocuğun aslında sanık müdafi tarafından da baskılandığına dair yeterince bulgu ve belge, bilgiler olmasına rağmen burada abiye yönelik bir cezalandırmayı uygun görmedi. Biz mahkemeye tabi buna karşı beyanlarda bulunacağız ve yazılı olarak da beyanlarımızı sunacağız" diye konuştu.