Uca: Ne sizden ne de tanklarınızdan korkuyoruz

  • kadın
  • 20:18 14 Kasım 2021
  • |
img

BATMAN - Kadınların Batman’da yapmak istediği açıklamanın engellenmek istenmesine tepki gösteren HDP’li Feleknaz Uca, "Ne sizden ne de tanklarınızdan korkuyoruz. Mücadelemizi vermeye devam edeceğiz” dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Batman'ın Akuma köyünde yaptıkları kadın buluşması ile kentte gerçekleştirilecek eylem ve etkinliklerin startını verdi. Buluşmaya HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, TJA aktivistleri, Batman Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri ve çok sayıda HDP'li katıldı.

Açıklama öncesi kadınlarla bir araya gelmek isteyen heyet, köy yolunu tanklarla kapatan polis ve jandarma tarafından "Tehlikeli durum var" denilerek durduruldu.Polisler tarafından bekletilen çok sayıda kadın ve parti yöneticisi engeli tanımayarak köy meydanında bekleyen kadınlarla bir araya geldi. Polis tarafından engellenmeye çalışılan açıklama zılgıtlar ve "Jin jiyan azadî" sloganları atılarak protesto edildi.

'KORKMUYORUZ'

Burada konuşan HDP’li Feleknas Uca, engellemeye tepki gösterdi. Uca, “Bizler kadın olarak buradan onlara bir kez daha sesleniyoruz. Ne sizden ne de tanklarınızdan korkuyoruz. Uygulamaya çalıştığınız kirli politikalarınızı kabul etmiyoruz. Bizler kadın olarak tüm bu baskı politikalarına karşı mücadelemizi vermeye devam ederek etkinliklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından çocuklar ile boyama etkinliği gerçekleştirildi.