Kadına şiddet uygulayan AKP'li başkan hakkında suç duyurusu

  • kadın
  • 12:44 25 Kasım 2021
  • |
img
ORDU - EMEP Ordu İl Başkanlığı, işçi kadınlara hakaret eden ve sendikadan istifaya zorlayan Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Emek Partisi (EMEP) Ordu İl Başkanlığı, Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin hakkında iki işçi kadına hakaret ederek, sendikadan istifaya zorlamasına ilişkin suç duyurusunda bulundu. AKP'li Şahin’in işçi kadınlara yönelik hakaret ve baskılarına dair Gürgentepe Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan EMEK Ordu İl Başkanlığı, “Sendikal özgürlüğü engellemek ve tehdit” suçlarından kamu davası açılmasın talep etti.  
 
KADINA YÖNELİK ŞİDDET 
 
Suç duyurusu yaptıktan sonra açıklama yapan EMEP Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Belediye Başkanının işçi kadına bağırması, kovması, hakaret etmesi kadına yönelik şiddet kapsamındadır. Ayrıca sendika hakkına saldırıdır. Bu nedenle suç duyurusu yaptık” dedi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde suç duyurusu yapmayı uygun bulduklarını söyleyen Poyraz, dilekçelerini Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ettiklerini belirtti. Poyraz, “Makamlar keyfi davranış içinde olma hakkını vermiyor. Belediye başkanları seçimle de gelse işverendir. Yasalara uymak zorundadır. Görüyoruz ki, Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin, yasaların dışında kendine göre davranma, işçilere hakaret etme, hangi sendikaya üye olacaklarına karar verme hakkını kendinde görebiliyor. EMEP olarak bu keyfiyetin bir bedeli olması gerektiğine inanıyoruz ve bu nedenle suç duyurumuzu taptık. Takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
 
NE OLMUŞTU? 
 
Ordu Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin, geçtiğimiz yıl belediyede çalışan işçilerden sendikadan istifa etmelerini istedi. Sendikadan istifa etmeyen işçi kadın Sevinç Karaca’yı makam odasına çağırdı. Burada Karaca ile birlikte bir başka işçi kadına daha hakaret eden Şahin, kadınları belediyeden kovdu. İşyerinde mobbinge ve hakarete uğradığını belirten Karaca, işine geri dönmek için mahkemeye başvurdu. Karaca, hakaret anına ait görüntüleri de mahkemeye sundu. Karaca davayı kazanmasına rağmen hala görevine dönemedi. Mahkemeye sunulan hakaret anına ait bu görüntüler, bir yıl sonra sosyal medyada paylaşılınca yeniden gündem oldu.