Eğitim Sen: Müfredat cinsiyet eşitliği perspektifiyle düzenlenmeli

  • kadın
  • 16:24 3 Aralık 2021
  • |
img
ANKARA - Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube Kadın Sekreteri Hatice Beydilli Kahraman, eğitim öğretim müfredatının cinsiyet eşitliği perspektifiyle düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
 
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Ankara 1 No’lu Şube, "Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi zorunlu ders olarak okutulsun" talebiyle şube binalarında basın toplantısı düzenledi. Toplantı salonuna “Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi yaşamsaldır” pankartı asıldı.
 
Toplantıda konuşan Eğitim-Sen Ankara 1 No’lu Şube kadın sekreteri Hatice Beydilli Kahraman, toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin eğitim politikaları aracılığıyla yeniden üretilmesine karşı “Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi yaşamsaldır” şiarıyla kampanya süreci başlattıklarını belirtti. Kahraman, “Geçmişten bugüne, mücadele ettiğimiz talepleri bir kez daha ifade ediyor, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu’nu taleplerimizin karşılanması için etkin politika üretmeye çağırıyoruz” dedi.
 
'TÜM KADEMELERDE OKUTULMALI'
 
Kahraman, önerilerini şöyle sıraladı: “Siyasi iktidar, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla uluslararası sözleşmelere atılan imzaların gereğini yapmalı, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi tüm kademelerde ve üniversitelerin tüm bölümlerinde ders olarak okutulmalıdır.  Eğitim öğretim müfredatı, cinsiyet eşitliği perspektifi esas alınarak yeniden düzenlenmelidir. Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini ortadan kaldırmak ve kadınların yönetim düzeylerinde yer almalarını sağlamak için cinsiyet eşitliği sağlayan mekanizmalar uygulanmalı, cinsiyet eşitliğinin esas alındığı bir çalışma yaşamı ve ortama sağlanmalıdır. 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Ayrımcılık ve Mobbing’ başlıkları hizmet içi eğitim konuları haline getirilerek tüm eğitim emekçilerinin bu eğitimleri alması sağlanmalıdır.  İstanbul Sözleşmesi'nin feshi iptal edilerek, sözleşme etkin bir biçimde uygulanmalıdır. Her biri yaşamsal değerde olan taleplerimiz için, Eğitim Sen olarak iş yerlerimizde, sokaklarda, yaşamın her alanında mücadele ettik, mücadele etmeye devam edeceğiz. Taleplerimiz karşılana dek yaşamın her alanında eşitlik ve özgürlük mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz.”