Êzidî kadını öldüren failin ‘tahrik’ savunması asılsız çıktı

img
MARDİN - Midyat’ta Baran Hasan Rasho isimli Êzidî kadını katleden Serkan Özgün hakkındaki iddianamede, failin “tahrik” savunmasının asılsız olduğu ortaya çıktı.
 
Mardin’in Midyat ilçesine bağlı kırsal Şenköy (Ebşî) Mahallesi’nde 6 Ağustos 2021’de Baran Hasan Rasho isimli Êzidî kadını katleden Serkan Özgün (25) hakkındaki iddianame, Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandı. “Kasten öldürme” suçlaması ile hazırlanan iddianame, Midyat Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edildi. Serkan Özgün’ün tutuklu yargılanacağı davanın ilk duruşması 27 Ocak’ta görülecek.
 
İddianamede, fail Özgün’ün katlettiği kadının, kendisini çıplak fotoğraflarıyla tehdit edildiği iddiası yer aldı. Ancak yapılan araştırma sonucunda “İddia konusu olayla ilgili herhangi bir bilgi ve bulguya rastlanmamıştır” denildi. İddianamede, Özgün’ün akli dengesinin yerinde olup olmadığı, işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğinin bulunup bulunmadığının tespiti için hastane sevkinin de yapıldığı belirtildi. Ancak Özgün’ün akli dengesine dair raporun henüz dosyaya eklenmediği belirtilirken, mevcut delil durumunun iddianamenin hazırlanması için yeterli olduğu kaydedildi. 
 
İddianamenin değerlendirme bölümünde, sanığın Rasho’nun hayati bölgelerini hedef alarak öldürmek kastı ile 3 el ateş ettiğine yer verilirken, elde edilen veriler sonucunda haksız tahrik hükümlerinin uygulanamayacağının anlaşıldığı kaydedildi.