Şule Çet davasında sanık avukatına hapis cezası

img
ANKARA - Şule Çet davasında hukuka aykırı bir şekilde mahkemeye belge sunan sanık avukatı Levent Ekmen’e 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
 
Ankara’da 29 Mayıs 2018’de üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Şule Çet’e tecavüz ettikten sonra 20’nci kattan atarak, katleden Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın müebbet ve farklı hapis cezalarına çarptırıldığı davada, Çet’in kişisel bilgilerini delil olarak mahkemeye sunan sanıkların avukatı Levent Ekmen, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dava sürerken sanık Aksu’nun avukatı Levent Ekmen, Çet’in intihara meyilli olduğunu ileri sürerek, ders notlarını içeren kişisel veri niteliğindeki transkripti ile kullandığı ilaçlara ilişkin reçetesini mahkemeye delil olarak sundu. Yargılama sonunda Aksu hakkında “Kasten öldürmek”, “Nitelikli cinsel saldırı”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “Suç delillerini yok etme” suçlarından müebbet ve 12 yıl 6 ay, sanık Akand hakkında ise tüm suçlarda Aksu’ya yardım ettiği gerekçesiyle 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
 
AİLEDEN SUÇ DUYURUSU 
 
Çet’in ailesi, sanık Aksu’nun avukatı Levent Ekmen hakkında, kızlarının özel hayatına yönelik bilgileri hukuka aykırı şekilde temin ettiği, kişisel veri niteliğindeki reçete ve transkripti mahkemeye ibraz etmek suretiyle adil yargılamayı etkilemeye çalıştığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonunda Ekmen hakkında Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
 
AVUKATA 2 YIL HAPİS CEZASI 
 
Avukat Ekmen, savunmasında 30 yıllık avukat olduğunu, bunun 25 yılının ceza davalarında geçtiğini belirterek, “Rapor maktulenin intihara meyilli olduğunu gösteren bir rapordur. Benim böyle bir belgeyi sunmamam vicdana sığmaz. Bu belgeleri ben araştırarak bulmadım. Rahatça ulaşılabilecek türde evraklardır. Ben suç işlediğimi düşünmüyorum. Bana göre bu raporların mahkemeye sunulmaması suçtur. Beraatımı talep ederim. Hakkımda hükmün açıklanmasının geri bırakılması hükümlerinin uygulanmasına muvafakatim yoktur” dedi.
 
Mahkeme heyeti ise, sanık Ekmen’in “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma” suçunu işlediği kanaatine vararak, TCK’nın 136/1 maddesi kapsamında önce 3 yıl hapis cezası verdi, ardından duruşmalardaki “olumlu tavrı”nı gerekçe göstererek indirimle 2 yıl 6 ay hapis cezasına düşürdü.
 
Mahkeme ayrıca sanığın savunması ve tanık beyanını dikkate alarak, Çağatay Aksu’nun babası Sayit Aksu ve annesi Gülümser Aksu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.