Bakan Yanık’tan hijyenik pedlere yapılan zamlarla ilgili açıklama

img

HABER MERKEZİ - Kadın hijyen ürünlerine yapılan zamlarla ilgili ilk kez konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bir çalışma yapabiliriz" dedi.

Hijyen ürünlerinin bir yıl içinde yüzde 50'nin üzerinde zamlanması sonrası kadınlar, ped almakta güçlük çekmeye başladı. Marketlerde hijyenik pedlerin birim fiyatı 2 TL'yi aştı. Araştırmalara göre, kadınların yüzde 82’si hijyenik pede erişemiyor.
 
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kadın milletvekillerinin ped ve tampon fiyatlarında yaşanan yükselişe dikkat çekip, hijyen ürünlerinin ücretsiz olması için verdikleri kanun tekliflerinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ilk kez konuya dair konuştu. Ankara'da gazetecilerle kahvaltıda buluşan Bakan Yanık, kadınların gündemine dair soruları yanıtladı. Kadın hijyen ürünlerine yapılan zamların sorulduğu Bakan, bu konuda bir çalışma başlatabileceklerini belirterek, "Kadın hijyen ürünlerinin yanı sıra bize hasta bezi, çocuk beziyle ilgili talepler de geliyor. Bugüne kadar bununla ilgili bir çalışma yapılmadı. Ama bir çalışma yapabiliriz. KDV düştüğünde maalesef bu ürünlere yansıtılmıyor. Ama bunun dışında bir üst sınır gibi başlıkları çalışabiliriz" ifadelerini kullandı.