Tecavüz failinin tutuklanması haberine erişim engeli

img
HABER MERKEZİ - Adana'da 13 yaşındaki çocuğun tecavüz faili 55 yaşındaki H.Y.’nin tutuklanmasıyla ilgili haberimize erişim engeli getirildi. 
 
Adana’nın Feke ilçesinde 13 yaşındaki kız çocuğun tecavüz faili 55 yaşındaki H.Y.’nin tutuklanmasıyla ilgili Mezopotamya Ajansı’nın (MA) 3 Ocak tarihli haberine erişim engeli getirildi. Feke Sulh Ceza Hakimliği’nin 13 Ocak tarihli ve 2022/8 sayılı kararıyla, habere erişim engellendi. 
 
Erişime engellenen haberimizde, Adana’nın Feke ilçesinde velayeti babasında olan 13 yaşındaki kız çocuğunun tecavüz sonucu hamile kalmasına yer verilmişti. Haberin devamında, 33 yaşındaki anne E.O., arada görüştüğü kızının vücudundaki değişikliği fark edince tecavüz öğrenildiği belirtildi. Bedenindeki değişlikten şüphelenerek, test yaptıran anne, çocuğunun 55 yaşındaki H.Y.’nin tecavüzüne maruz kaldığını ortaya çıkardı. Annenin, kızının telefonundan mesaj attığı H.Y., polis tarafından gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 
ÇOCUK KORUMAYA ALINDI
 
Çocuk korumaya alınırken, anne E.O., 11 yıl önce boşandığını ve o dönem 2 yaşında olan kızını babasına bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Kendisine gösterilmeyen kızıyla arada gizlice görüştüğünü belirten anne E.O., “Kızımı bu yıl okul başladığından beri iki haftada bir görmeye başladım. Yatılı okuyor, bedenindeki renk değişikliğinden şüphelendim. Test yaptırınca da olanları öğrendim. Kadın olduğum için kızımı vermediler ama kendileri kızımı ne hale getirdiler. Hukuki süreçte yardım bekliyorum. Avukatım yok bu konuda gönüllü avukatlarla kızımın hakkının savunulmasını istiyorum” çağrısında bulunmuştu.