Tutuklu aileleriyle dayanışma etkinliği

img
İSTANBUL - Tutuklu yakınlarıyla bir araya gelen TJA, cezaevlerindeki hak ihlallerine dikkat çekti. 
 
Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jînen Azad-TJA), tutuklu aileleriyle dayanışmak için Beyoğlu'nda bulunan Mezopotamya Kültür Merkezi'nde (MKM) etkinlik düzenledi. Etkinliğe çok sayıda tutuklu yakını katılırken, salona, “Kadınlar ezgileriyle zindan direnişine ses oluyor" yazılı pankart asıldı. 
Etkinlikte konuşan TJA aktivisti Zekiye İlbasan, cezaevlerinde siyasi tutuklular üzerinde hak ihlallerinin devam ettiğini anımsatarak, cezaevlerindeki ihlallere dikkat çekmek ve tutuklu yakınlarıyla dayanışmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi. 
 
'ARTIK YETER'
 
Bandırma Cezaevi’nde tutuklu olan Ömer Dağ'ın ablası Gülşen Dağ ise, cezaevlerinde zulmün ağırlaşarak devam ettiğini belirterek, "Biz bunları kabul etmiyoruz. Artık yeter. Ne zamana kadar bu zulüm ve baskı devam edecek. Yakınlarımız, çocuklarımız cezaevlerinde ölüyor. Tüm siyasi tutuklularımız, hasta tutuklularımız serbest bırakılsın. Biz sadece özgürlük ve barış istiyoruz" ifadeleri kullandı. 
 
KLAMLAR SESLENDİRİLDİ
 
Etkinlikte sahne alan Dengbêj Xalîde, klamlar seslendirdi. Tutuklu yakınları, klamlara alkış çalıp, zılgıt çekerek eşlik etti.