Edanur Kaplan davasında bir sanığa tahliye

img
ANKARA - Edanur Kaplan’a tecavüz ederek, intihara sürükleyen Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu’nun yargılandığı davada, sanık Güzelyurt heyetin oy çokluğuyla tahliye edildi.
 
Ankara’da Eda Nur Kaplan'a tecavüz ederek, intihara sürükleyen Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu'nun “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklu yargılandığı davanın 4’üncü duruşması, Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, Kaplan’ın annesi, ablası, avukatları ve çok sayıda kişi katılırken, tutuklu sanıklar Ardıçoğlu ile Güzelyurt da salonda hazır bulundu.
 
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, bir önceki celsede dosyaya eklenilmesi istenilen video ve fotoğraf kayıtlarının çözümünün dosyaya eklendiği belirtildi.
 
‘KIZIM NEDEN TOPRAK ALTINDA’ 
 
Ardından söz alan Kaplan’ın annesi Fatma Polat, “Bu dördüncü mahkeme.
 
 Üç mahkemede sanıkları ve avukatları dinledim. Peki sanıklar  mağdursa benim kızım neden toprak altında. Kızım kendini ifade etmek için intihar etmedi, tehdit edildikten sonra intihar etti.  Bu sanıkların tahliye olmalarını istemiyorum. Adalet yerini bulsun” dedi. 
 
AVUKATTAN SÜRE TALEBİ
 
Dosyaya konulan telefon kayıtlarını inceleyemediklerini söyleyen Kaplan’ın avukatlarından Çisel Demirkan, “Telefon kayıtlarını inceleme olanağımız olmadı. Kayıtların raporunu incelemek için süre, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
BİR SANIĞA TAHLİYE
 
Daha sonra söz alan sanıklar, beraat talebinde bulundu. Sanıkların konuşmasının ardından 5 dakikalık aranın ardından kararını veren mahkeme heyeti, sanık Yusuf Güzelyurt’un oy çokluğuyla adli kontrol şartıyla tahliyesine, sanık Mehmet Ardıçoğlu’nun ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. 
 
Duruşma 15 Nisan’a ertelendi.