Kadınlardan yaşamını yitiren Dinçer’in ailesine ziyaret

img

VAN- TJA, HDP Kadın Meclisi ve Van Kadın Platformu, Muradiye ilçesinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Sinem Dinçer’in ailesini ziyaret ederek, dayanışmada bulundu.

Tevgera Jinen Azad (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Van Kadın Platformu, Van Barosu avukatlar, İnsan ve Özgürlükler Partisi (PİA), Star Kadın Derneği ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van’ın Muradiye ilçesinde 27 Mart günü kaldırıldığı hastanede şüpheli şekilde yaşamını yitiren Sinem Dinçer’in mezarını ziyaret etti. Kadınlar daha sonra  Yalındüz (Tar) Mahallesi’nde  oturan Dinçer’in ailesini ziyaret ederek, dayanışmada bulundu.

CEZASIZLIK POLİTİKASI

Ziyarette kadınlar adına konuşan Van  Star Kadın Derneği üyesi Rojbin Bor, Türkiye’de günde 3 kadının öldürüldüğünü belirterek, “Çok üzgünüyüz, öfkeliyiz. Ne Sinem  nede öldürülen diğer kadınların cinayetlerinin adli bir vaka olmadığının farkındayız. Erkekler ve erkeklik bu ücreti doğrudan devletten, eril zihniyetten alıyor.  Çünkü erkek yargı erkeklere, katillere, canilere haksız tahrik indirimleri uygulanıyor. ‘Pişmanım, takım elbisesi’ giyiyor diye indirim uygulanıyor. Aslında kadınların yaşamları çok korunaksız, ülkemiz kocaman bir kadın mezarlığına döndü. Günde 3 kadın öldürülüyor, dünde öldürülen Dinçer oldu. Bu olayın takipçisiyiz, sürecin başından beri takipçisi olduk” dedi.