Mor Dayanışma üyelerinden kriz tepkisi

img

ADANA - Adana, Mersin ve Hatay'da sokağa çıkan Mor Dayanışma üyeleri, kadın cinayetleri ve ekonomik krize dair iktidara "Şaka değil ama gerçek" diyerek tepki gösterdi.

Adana, Mersin ve Hatay'da sokağa çıkan Mor Dayanışma üyeleri, kadına cinayetlerine ve ekonomik krize dair iktidara "Şaka değil ama gerçek" diyerek seslendi. Adana'da Heykelli Park'ta bir araya gelen Mor Dayanışma üyeleri, kadın cinayetlerine ve ekonomik krize tepki gösterdi.

'İTAAT ETMİYORUZ'

Basın açıklamasını okuyan  Mor Dayanışma üyesi Pelin Songül Çiçek, "Şaka değil, gerçek" diyerek, halkın günden güne yoksullaştığını belirtti. "Ekonomik kriz içerisinde aile, ev, erkek şiddeti döngüsüne hapsedilmek isteniyoruz" diyen Çiçek, asgari ücretin altında ücret alan milyonlarca kadının sefalet koşullarında yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. Halkın gerçeklerinden uzak olan AKP-MHP iktidarının ise yalanlarla, dolanlarla işçiye, emekçiye, kadınlara, LGBTİ+'lara ve göçmenlere saldırdığını ifade eden Çiçek, "Şaka değil, gerçek. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" dedi.

TALEPLERİNİ SIRALADI

Kadın cinayetlerine değinen Çiçek, "Bugün 1 Nisan ve daha kötü, daha şaka gibi ne olabilir dediğimiz her şey oldu kadınlar! Fakat bizler umutsuz, çaresiz değiliz! İlçelerde, mahallelerde, sokaklarda haklarımız, hayatlarımız, kurtuluşumuz için örgütleniyor ve mücadele ediyoruz! Hayati ihtiyaçlarımız, taleplerimiz acildir ve azıyla yetinmeyeceğiz" diye konuştu.

Çiçek son olarak ise taleplerini şöyle sıraladı:

" * Ped, tampon ve hijyen ürünlerinde vergi kaldırılsın.

* İnsanca çalışma koşulları ile 'Eşit işe eşit ücret' istiyoruz.

* Doğum kontrol yöntemleri ücretsiz olsun.

* Ücretsiz bakım evleri ve kreş istiyoruz.

* Güvenceli, eşit, insanca ücretli iş istiyoruz.

* HPV aşısı ücretsiz olsun.

* Kadın cinayetlerini önleme merkezleri açılsın.

* Temel gıdalardaki zamlar geri alınsın.

* Meskenlerde elektrik, doğalgaz gibi zamlar geri alınsın.

* Ev içi bakım hizmetleri kamulaştırılsın.

* İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden imzala ve uygula.

* ILO 190 Sayılı Sözleşme acilen onaylansın ve uygulansın!”

MERSİN

Mersin Özgecan Arslan Barış Meydanı'nda bir araya gelen Mersin Mor Dayanışma üyeleri, aynı taleple açıklama yaptı. "Ne kadın cinayetleri ne dde ekonomik kriz!#Şakadegilgerçek" pankartının açıldığı açıklamada ortak basın metni okuyan Mor Dayanışma üyesi Ayşegül Göçmen, kadın cinayetlerine, ekonomik krize karşı ve hakları için alanlarda olup mücadele edeceklerini dile getirdi. Göçmen, son olarak ise ortak taleplerini sıraladı.

HATAY

Hatay'ın Antakya ilçesinde de Mor Dayanışma üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla kadın cinayetlerine, ekonomik kriz ve zamlara tepki gösterdi.Kadınlar daha sonra Atatürk Parkı içerisinde yürüyüp, taleplerini sıraladı.