Özten'in failinin yargılandığı davaya katılım çağrısı

  • kadın
  • 17:19 18 Nisan 2022
  • |
img

ADANA - Adana'da Kübra Özten'i katleden Ozan Ali Özten hakkında müebbet hapis cezasıyla dava açılırken, Adana Kadın Platformu davaya katılım çağrısında bulundu.

Adana'da Ozan Ali Özten 15 Ağustos 2021'de eşi Kübra Özten'i (32) ateşli silahla katletti. 17 Ağustos'ta Ozan Ali Özten’e yardım eden Mehmet Şahin polislerce gözaltına alınırken, Özten çıkarıldığı Adana Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı olaya dair soruşturmasını tamamlayarak, Şahin hakkında "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan, Özten hakkında ise "Nitelikli eşini kasten öldürme" ve "6136 Sayılı Yasaya muhalefet" suçundan iddianame hazırladı.

Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce iddianame kabul edilerek, Şahin hakkında "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan, Özten hakkında ise "Nitelikli eşini kasten öldürme" ve "6136 Sayılı Yasaya muhalefet" suçundan dava açıldı.

DAVANIN İLK DURUŞMASI YARIN

Davanın ilk duruşması yarın Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Yarınki duruşmada tutuksuz yargılanan Şahin ile tutuklu yargılanan Özten ile Kübra Özten'in kardeşleri ve avukatları da hazır bulunacak. Savcı iddianamede; şüphelilerin alınan ifadelerinde ikrarda bulundukları, bu haliyle şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işlediklerinin sabit olduğunu belirterek, cezalandırılmasını istedi.

Adana Kadın Platformu, yarın yapılacak duruşmaya katılım çağrısında bulundu.