TAJÊ: İmha çabalarına karşı canlı kalkan olacağız

  • kadın
  • 14:27 19 Nisan 2022
  • |
img

HABER MERKEZİ  - Irak ordusunun Şengal’e yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yapan TAJÊ, Kazımi hükümetinden “bu kirli plana desteğini” çekmesini isteyerek, “KDP ve Türkiye’nin oyunlarına gelmeyin” çağrısında bulundu.

Tevgera Jinên Êzidî (TAJÊ), Irak ordusunun Şengal’e yönelik 18 Nisan’da düzenlediği saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. TAJÊ açıklamada 3 Ağustos 2014’te Irak ve KDP güçlerinin Êzidîleri savunmasız bırakarak kaçtığını hatırlattı. 9 Ekim 2019’da Bağdat, Hewlêr ve Ankara hattında Şengal’e karşı bir anlaşma imzalandığını da anımsatan TAJÊ, her üç gücün bu planı hayata geçirmek için saldırı içerisinde olduğuna dikkat çekti. 
 
TAJÊ, en son 18 Nisan’da Bağdat hükümetine bağlı güçlerin Digurê köyünde Êzîdxan Asayişi’ne saldırıda bulunduğunu belirterek, bu saldırının Türkiye’nin 17 Nisan’da Medya Savunma Alanları’na karşı başlattığı "yeni işgal saldırıları" ile aynı sırada gerçekleşmesinin "tesadüf" olmadığını kaydetti. 
 
'OYUNA GELMEYİN'
 
TAJÊ, “Şengal’e saldırı bu kirli plandan bağımsız değil. İşgalci Türk devletinin amacı Kürdistan ve Irak topraklarını parçalamaktır. Ama ne yazık ki bu, KDP güçlerinin eliyle gerçekleştiriliyor” dedi. Kazımi hükümetinden “bu kirli plandan desteğini” çekmesini isteyen TAJÊ, “KDP ve Türkiye’nin oyunlarına gelmeyin” çağrısında bulundu. TAJÊ, “Biz Êzidxan anneleri olarak halkımızı imha etme çabalarına karşı canlı kalkan olacağız” dedi.