Kadın örgütleri: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz

  • kadın
  • 15:33 11 Mayıs 2022
  • |
img
ANKARA - Kadın örgütleri, İstanbul Sözleşmesi’nin imzalanmasının 11 yılında çeşitli açıklamalar yaparak, sözleşmeden vazgeçmeyeceklerinin mesajını verdi.
 
İstanbul Sözleşmesi’nin imzalanmasının 11'inci yıl dönümünde sanal medyadan açıklama yapan çeşitli kadın dernekleri, sözleşmeden vazgeçmeyeceklerinin mesajını verdi.
 
Kadın derneklerin yaptıkları açıklamalar şu şekilde;
 
Eşitlik İçin Kadın Platformu: Cadı avlarıyla yakılan kadınlardan, Danıştay'ı İstanbul Sözleşmesi savunmalarıyla dolduran kadınlara... #İstanbulSözleşmesi11Yaşında İstanbul Sözleşmesi yürürlükte! #Vazgeçmiyoruz
 
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: 11 yıl önce bugün İstanbul Sözleşmesi, Türkiye tarafından imzalandı. İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatma mücadelemiz hukuksuz çekilme kararına rağmen durmadı, durmayacak. Kadınları, LGBTİQ+ları koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmeyeceğiz.
 
Rosa Kadın Derneği: 11 Mayıs 2011’de imzalanan #İstanbulSözleşmesi11Yaşında Nice BİZli yıllara #Vazgeçmiyoruz #GeriAlacağız.
 
Ekoloji Birliği Kadın Meclisi: Yaşam alanlarımız için verdiğimiz mücadeleyi, yaşama hakkımız için de veriyoruz! Yaşam hakkımızı koruyan İstanbul Sözleşmesi'nin imzalanmasının 11.yılında diyoruz ki; Tek bir adam sözleşmeyi fesh etmiş olabilir ama kadınlar vazgeçmez, geri getirecek.
 
Kadın Adayları Destekleme Derneği: İstanbul Sözleşmesi bir insan hakları ihlali olan kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadele edilmesi için yöntemleri belirleyen en kapsamlı ve güncel uluslararası yasal araçtır.”
 
Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği: Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'ni 11 yıl önce bugün imzaladı. İmzalandığı günden bu yana #İstanbulSözleşmesi’nin etkin uygulanmasının cinsel şiddetin önlenmesi için hayati olduğunu vurguladık. Sözleşmenin anayasaya aykırı ve hukuksuzca kaldırılmasını kabul etmiyoruz.