Kültür'ün faili Barkın 'Özel İdare' personeli

  • kadın
  • 11:57 16 Mayıs 2022
  • |
img
ŞIRNAK - Sakine Kültür’ün faili Özel Hareket Ocakları İl Başkanı İbrahim Barkın’ın, paramiliter ilişkilerinin yanı sıra Şırnak İl Özel İdaresi’nde saha personeli olarak çalıştığı ortaya çıktı.
 
Şırnak'ın Silopi ilçesinde Sakine Kültür (40) adlı kadın, 14 Mayıs’ta işkenceyle katledildi. Tilqebîn beldesinde Bêspin Nehri yakınlarında yol kenarına atılan Kültür’ün cenazesi, bir TIR şoförü tarafından fark edildi. Jandarmaya haber verilmesiyle olay yeri incelemenin ardından cansız bedeni Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kültür’ün kimliği DNA testiyle tespit edildi. 
 
Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Özel Hareket Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın ile Yunus Kültür ve Hacı Kültür dün gözaltına alındı. Emniyet işlemlerinin ardından savcılığa çıkarılan 3 kişi, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede Kültür’ü işkenceyle katlettiğini itiraf eden Özel Hareket Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Yunus Kültür ve Hacı Kültür ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
 
4 YIL SÜREN SİSTEMATİK TACİZ 
 
İşkenceyle katledilen Sakine Kültür’ün, fail İbrahim Barkın tarafından 4 yıl boyunca sistematik bir şekilde cinsel tacize maruz kaldığı öğrenildi. Barkın’ın, sürekli tehdit ettiği Kültür’e, birçok kez işkence uyguladığı belirtildi. 
 
AKP’LİLERLE FOTOĞRAFLAR 
 
Sakine Kültür’ün katledilmesiyle fail İbrahim Barkın’ın, AKP’liler başta olmak üzere paramiliter yapılarla ilişkileri ve devlet kurumlarında çalıştığı ortaya çıktı. Kentte AKP’li olarak bilinen Barkın, sanal medya hesaplarında yaptığı Jandarma Genel Komutanlığı Güvenlik Korucuları İşlem Şube Müdürü Albay Seydi Salman, AKP’li Çatak Belediyesi Başkanı Abdurrahman Şeylan, Osmanlı Ocakları Şırnak İl Başkanı Hakan Tatar, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Güner ile AKP’li birçok isim ile paylaştığı fotoğraflar dikkat çekti.
 
Öte yandan, Barkın'ın Şırnak İl Özel İdaresi'nin saha personeli olduğu ve maaş aldığı ortaya çıktı. 
 
ÖZEL HAREKAT OCAKLARI
 
Barkın’ın İl Başkanı olduğu Özel Harekat Ocakları, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP’nin örgütlediği paramiliter örgütlerden biri olarak biliniyor. Hakkında bilgi olmayan Özel Harekat Ocakları, kurucusu olan Cebrail Demir’in 2018 yılında AKP’li Metin Külünk ile fotoğrafıyla gündeme gelmişti. Metin Külünk ise, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile sıkı ilişkileriyle biliniyor. 
 
SADAT BAĞLANTISI 
 
Barkın’ın başkanı olduğu Özel Harekat Ocakları ile Osmanlı Ocakları, Halk Özel Harekat Derneği, son olarak CHP Genel Başkanı “terörist yetiştiriyor” açıklamasıyla yeniden gündeme gelen SADAT’a bağlı olduğu belirtiliyor. 
 
DOLANDIRICI BARKIN’IN YAKINI
 
Fail İbrahim Barkın, aynı zamanda AKP Milletvekili Metin Külünk tarafından kurulan Milli Beka Hareketi Derneği’nin Şırnak ve Cizre Şube Başkanı Halit Barkın’ın da akrabası. Halit Barkın, Şırnak’ta yaklaşık 17 kişiden 4 milyon TL alarak dolandırıcılık ve Cizre’de devlet dairelerindeki kadroları 35 bin TL’ye satmakla gündeme gelmişti.