15 günde 16 kadın katledildi

  • kadın
  • 15:07 31 Mayıs 2022
  • |
img
İZMİR - Son 15 günde 16 kadının katledildiğine dikkat çeken CHP'li kadınlar, kadın katliamlarına tepki gösterdi.  
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları, artan kadın katliamlarına karşı Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı. "Kadınlar yürüyor, mücadele büyüyor", "Haklarımızdan asla vazgeçmiyoruz", "Erkek vuruyor, devlet koruyor" dövizlerinin taşındığı açıklamada, "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz", "Kadın yaşam özgürlük" "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları atıldı.
 Çok sayıda kadının katıldığı açıklamada, katledilen kadınları temsilen kadın ayakkabıları yere serilerek, kadınların isimleri okundu. 
 
Açıklamayı yapan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirterek, her gün bir kadının erkekler tarafından katledildiğini söyledi. Son 15 günde, sadece basına yansıyan 16 kadının katledildiğini söyleyen Uçar, "Kadınların erkek şiddetiyle hayattan canice koparılmasına, insan hayatının bu kadar değersizleştirilmesine biz kadınlar asla kayıtsız kalamayız. Kadın cinayetleri insan haklarının ihlalidir" dedi. 
 
'KATLİAMLARI KABUL ETMİYORUZ'
 
Katillerin hak ettiği cezaları almaları için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyen Uçar, "Bir kişi daha eksilmemek için mücadele edeceğiz ve kadın kazanımlarımızdan asla ödün vermeyeceğiz. Kadına yönelik her türlü fiziksel ve psikolojik şiddete hayır demek için, toplumumuzun gereken dayanışmayı ve hassasiyet göstermesi gerektiği açıktır. Kadına karşı uygulanan her türlü şiddet insanlık suçudur.  Kadın katliamları, katillerin korunmasına, kadının yok sayılmasını kabul etmiyor, itiraz ediyoruz."