Katledilen gazeteci için çağrı

  • kadın
  • 23:59 17 Temmuz 2022
  • |
img

HABER MERKEZİ - Sara Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Örgütü, Dêrazor’da katledilen gazeteci Menal Salih El-Mizel için yaptığı açıklamada, faillerden hesap sorulması çağrısı yaptı.

Sara Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Örgütü, Kuzey ve Doğu Suriye’de Qamişlo, Eyn Îsa, Kobanê ve Hesekê’de yaptığı eş zamnalı açıklamalarla, Dêrazor Kadın Komitesi’nden Gazeteci Menal Salih El-Mizel katledilmesini kınadı. Sara Örgütü’nün açıklamasında, “Kadınlara karşı yapılan her türlü vahşi katliamları kınıyoruz. Kadına yönelik şiddete karşı duran kadınlara neden bu suçlar reva görülüyor? Amaçları kadınları korkutup Kuzey ve Doğu Suriye’de haklarını isteyen kadın hareketlerinden uzaklaştırmak mı” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada kadınların iradesinin kırılamayacağının altı çizilirken, özgürlük mücadelesinin devam edeceği vurgulandı.

Açıklamanın sonunda, İç Güvenlik Güçleri’ne suçluların yakalanması ve en ağır cezaya çarpıtılması çağrısı yapıldı. Açıklama, kadın direnişini selamlayan sloganlarla sona erdi.

Gazeteci Menal Salih El-Mizel (22), 15 Temmuz’da Dêrazor’un batısında Mihêmêdîyê Kampı yakınındaki bir evde işkence edilerek katledilmiş olarak bulunmuştu.