G.Ç.’yi katletmeye çalışan Resul Erkmen’e 10 yıl hapis

  • kadın
  • 13:57 19 Temmuz 2022
  • |
img
HATAY - İskenderun’da evine zorla girdiği G.Ç.’yi katletme girişiminde bulunan Resul Erkmen'e toplam 10 hapis cezası verildi. 
 
Hatay’ın İskenderun ilçesinde 15 Aralık 2021 tarihinde G.Ç.’ye cinsel saldırıda bulunan ve yanıcı madde ile katletmeye çalışan Resul Erkmen, 8 Mart’ta tutuklu yargılandığı davada tahliye edildikten sonra kayıplara karıştı. Başsavcılığın, mahkemenin tahliye kararına ilişkin 8 Mart’ta İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı itiraz sonucunda hakkında yeniden yakalama kararı çıkartılan fail, 14 gün sonra Osmaniye’de yakalanarak yeniden tutuklandı. 
 
Erkmen’in "Eziyet", "Kasten yaralama" ile "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılandığı davanın karar duruşması İskenderun 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Erkmen’in tutuklu bulunduğu İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada G.Ç. ve avukatı Mehtap Sert hazır bulundu. 
 
Önceki duruşmada iddia makamı esasa dair sunduğu mütalaasında failin cezalandırılmasını isterken, taraflar duruşmada mülaataya karşı beyanlarda bulundu.
 
AV. SERT: ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS VAR 
 
G.Ç.’nin avukatı Mehtap Sert, "Sanığın müvekkile karşı gerçekleştirdiği eylemlerin öldürmeye teşebbüs suçu kapsamında kalmasından öncelikle bu yönde değerIendirme yapılmasını, aksi kanaatte ise sanığın müvekkile karşı gerçekleştirdiği eylemlerin ‘eziyet’ suçunu oluşturması ve aynı zamanda müvekkilin yaralanmasından her iki suçtan ayrı ayrı cezalandırılmasını, eylem süresince hürriyetinden yoksun bırakılması nedeniyle de ‘hürriyeti yoksun bırakmadan’ cezalandırılmasını ve sanığın aşamalardaki tutum ve davranışları da nazara alınarak hakkında lehe yasal hükümlerinin uygulanmamasını, hükümle birlikte de tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ederiz" dedi. 
 
10 YIL HAPİS CEZASI 
 
Savcı ise mütalaasını tekrarladı. Mahkeme, sanık Erkmen'e "eziyet" suçunda 4 yıl, “Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan önce 3 yıl hapis cezası verip, sanığın “suç eylemini silahla işlediği anlaşıldığından” cezayı bir kat artırıp 6 yıla çıkararak, tutukluluk halinin devamını karar verdi.
 
Öte yandan mahkeme, sanık hakkına mükerirlere uygun infaz rejimi (suçta tekerrür) kararı verdi.