Qamişlo'da Ortadoğu Kadın Devrimi Forumu

  • kadın
  • 13:25 22 Temmuz 2022
  • |
img
HABER MERKEZİ - Ortadoğu Kadın Devrimi Forumu, Qamişlo’daki Rojava Üniversitesi’nde başladı.
 
Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo kentinde Kongra Star, Suriye Kadın Meclisi, Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, Jineoloji Akademisi, Süryani Kadınlar Birliği, Zenûbya Kadın Topluluğu ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) öncülüğünde Ortadoğu Kadın Devrimi Forumu gerçekleştiriliyor. 
 
Rojava Ünivesitesi’nde gerçekleştirilen foruma, Kongra Star Koordinasyonu’ndan Remziye Mihemed, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanlık Kurulu üyesi Foza Yusif, Kuzey ve Doğu Suriye İçişleri Kurulu Eşbaşkanı Hêvî Mistefa, PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Brezilya’dan Rojda Dendare ve Ortadoğu'dan çok sayıda kadın katıldı. 
 
2 GÜN SÜRECEK 
 
İki gün sürecek forumda 2 oturum düzenlenecek. Forumun birinci günündeki ilk oturumunda kadın devriminin 10 yıllık süreçteki kazanımları, ikinci oturumda ise YPJ’nin devrimin korunması ve geliştirilmesindeki rolü ele alınacak.
 
Forumun ikinci gününde ise kadının toplumdaki değişim ve aktarmadaki öncülüğü, kadının siyasi ve hukuk alanındaki mücadelesi, kadının haklarını savunmak için neye ihtiyaç duyulduğu ve kadın ekonomisinin iyileştirilmesi üzerine çalışmalar yürütülecek.