Türkiye 'DAİŞ'i bitirme' hamlesinin komutanını hedef aldı

  • kadın
  • 09:39 24 Temmuz 2022
  • |
img
HABER MERKEZİ - Türkiye’ye ait SİHA, DAİŞ’i bitirme hamlesine komutanlık eden YPJ komutanlarından Jiyan Tolhildan ve iki arkadaşına, Ortadoğu Kadın Devrimi Forumu dönüşünde suikast düzenledi. 
 
Türkiye’ye ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), dün Qamişlo yolunda bir aracı hedef aldı ve saldırı sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi. Yekineyên Parastina Jin (YPJ) ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, saldırıda Anti Terör Güçleri (YAT) komutanlarından olan Jiyan Tolhildan ve komutan Roj Xabûr ile YAT üyesi Barîn Botan’ın yaşamını yitirdiğini duyurdu. Açıklamada YPJ’lilerin, Rojava Devrimi’nin 10’uncu yılı dolayısıyla Qamişlo’da düzenlenen Ortadoğu Kadın Devrimi Forumu’na katıldıkları ve forum dönüşünde araçlarının hedef alındığı duyuruldu. 
 
DAİŞ’İ BİTİRME HAMLESİNE KOMUTANLIK YAPTI 
 
Saldırıda yaşamını yitiren YPJ komuanlarından Jiyan Tolhildan, 2019’da DAİŞ’i bitirme amacıyla başlatılan ve Dêrazor'un Hecin beldesine bağlı Baxoz köyünde yapılan Cizre Fırtınası hamlesinde YPJ Dêrazor Saha komutanlığını yapmıştı. Jiyan Tolhildan, o günlerde DAİŞ’in fiziki olarak bölgeden bitirilmesi için yapılan törene katılmış ve JINNEWS’e konuşmuştu. Jiyan Tolhildan, elde edilen başarıyı başta mücadelede yaşamını yitirenlere ve ailelerine armağan etmiş ve Kuzey ve Doğu Suriye'de bu günden daha kutlu bir günün olamayacağını söylemişti. 
 
'KADINLARIN DAHA ÇOK GÜÇLENMESİ GEREKİR'
 
Jiyan Tolhildan, konuşmasının devamında şu mesajları vermişti: "Çünkü özelde 7 yıldır gözünü kırpamadan direnişin içine dahil olan kadınların öncülüğünde bu halk kültürüne, toprağına, değerine sahip çıktı. DAİŞ şuan fiziki olarak sadece bitirildi. Ama DAİŞ kültür, zihniyet ve düşünce olarak halen var. Bu yüzden biz kadınların daha güçlenmesi ve her zamankinden daha çok ön cephede olması gerekir. Sadece Suriye ve Kürt kadınları için değil zulüm ve baskı altında olan her kadın için YPJ tarihi rolünü yerine getirmiştir. Tekrar bu zaferi tüm dünya kadınları ve Ortadoğu ve Kürdistan kadınlarına armağan ediyoruz. Ve şunu söylemek istiyoruz: Zulüm bugün DAİŞ şahsında açığa çıktı bizler üzerimize düşeni yaptık bunu tüm dünya gördü. Zulüm nereden gelirse gelsin biz yine elimizden geleni yapacağız. Bundan dolayı sınırları tanımıyoruz ve ne olursa olsun bu zulmü bitireceğiz.”