İki kentte erkek şiddeti: Bir kadın katledildi, biri yaralı

  • kadın
  • 15:51 27 Temmuz 2022
  • |
img
HABER MERKEZİ  - Varto’da Sema Kısa evli olduğu Muğdat Kısa tarafından katledildi. Keşan’da da, bir kadın boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından katledilmek istendi.  
 
Muş’un Varto ilçesine bağlı Sarkan köyünde 22 Temmuz’da, Batman Kozluk ilçesi nüfusuna kayıtlı Sema Kısa (24), evli olduğu Muğdat Kısa tarafından işkence edilerek katledildi. JINNEWS’de yer alan habere göre fail, olay tarihinden önce 2 çocuğuyla İstanbul’da bulunan Sema Kısa’yı köye çağırdı. Yaylada kurulan çadırlar için çobanlık yapan Muğdat Kısa, Sema Kısa’yı yaylaya çıkararak burada katletti. 
 
Katlettikten sonra jandarmaya haber veren fail, suçunu itiraf ettikten sonra gözaltına alındı. Fail, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Kısa’nın cenazesi ise belediye ekiplerince defnedildi. 
 
EDİRNE 
 
Edirne Keşan ilçesinde yaşayan A.D. isimli erkek, dün boşanma aşamasında olduğu ve ayrı yaşadığı kadının evinin önüne silahla gelerek beklemeye başladı. A.D., kadını eve gireceği sırada silahla vurdu ve olay yerinden kaçtı. Silah sesleri üzerine komşuları polis ve sağlık ekibine haber verdi. Yaralı kadın, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis, kaçan failin yakalanması için çalışma başlattı.