Kadını taciz eden uzman çavuş, tepki gösterenlere ateş açtı

  • kadın
  • 13:39 28 Ağustos 2022
  • |
img
DERSİM - Dersim’de yoldan geçen kadına sözlü tacizde bulunan uzman çavuş, tepki gösterenlere ise 3 el ateş açtı. Daha sonra olay yerinden kaçan uzman çavuş ve beraberindeki 3 kişi gözaltına alındı. 
 
Dersim’in Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde, dün akşam saatlerinde bir otomobildeki uzman çavuşun, yolda yürüyen kadına sözlü tacizde bulunduğu belirtildi. Edinilen bilgilere göre, kadının taciz edildiğini belirtmesi üzerine çevrede bulunan yurttaşlar araçtakilere tepki gösterdi. Tepkiler karşısında araçtan inerek, etrafa rastgele 3 el ateş açan uzman çavuş, yanında bulunan arkadaşını ayağından yaraladı. Tepkinin büyümesi üzerine ise uzman çavuş, olay yerinden kaçarken, ayağından yaralanan arkadaşı da ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 
 
Olay yerinde 3 boş kovan bulan polis, otomobille kaçan uzman çavuşu ve yanındaki 2 kişi yakalayıp, gözaltına aldı. Tedavisinin ardından ayağından yaralanan kişi de gözaltına alındı.
 
Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü belirtildi. 
 
Konuya ilişkin açıklama yapan Dersim Valisi, araçta bulunanlar hakkında adli ve idari soruşturma açıldığı belirtti. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "27 Ağustos günü saat 22.30 sıralarında, Cumhuriyet Caddesi üzerinde aynı araçta bulunan kişiler ile cadde üzerinde bulunan kadın bir vatandaşımız arasında tartışma çıkmış, tartışmaya çevrede bulunan vatandaşlarımızın da müdahil olmasıyla olay yerinde arbede yaşanmıştır. Konu vatandaşlarımızın ve emniyet güçlerimizin müdahalesiyle sonlandırılmıştır. Olay sonrasında Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışma neticesinde; olaya dahil olduğu anlaşılan ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”