Star Kadın Derneği: Şiddetle diz çöktüremezsiniz

  • kadın
  • 15:54 29 Ağustos 2022
  • |
img
VAN - Kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Star Kadın Derneği, tüm baskı ve sindirme politikalarına karşı kadınların diz çökmeyeceğini söyledi.
 
Star Kadın Derneği, son dönemlerde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla dernek binası önünde açıklama yaptı. “Kadınlara değil katillere barikat” ve “Kadın cinayetleri politiktir” sloganlarının atıldığı açıklamada, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile çok sayıda kadın katıldı. Star Kadın Derneği üyesi Rojbin Bor, Türkiye’nin kadın mezarlığına dönüştüğünü belirterek, son 8 ayda 285 kadının katledildiğini söyledi. 
 
Şırnak’ta 17 yaşındaki Firdevs Babat’ın korucu olan Ahmet Babat tarafından tecavüz edilerek katledildiğini hatırlatan Bor, “Artık yeter, isyandayız” dedi. Şiddetten uzak bir yaşam istediklerini kaydeden Bor, “Bizler kadınları katledilenleri tanıyoruz. Sizler onca kadına yönelik şiddete rağmen kadınları sindiremiyorsunuz. Diz çöktüremiyorsunuz. Biz kadınlar olarak her ne isek o olmaya, birbirimizle dayanışmaya ve örgütlü mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz” diye belirtti.
 
Açıklama, “Jin jiyan azadî” sloganıyla son buldu.