Şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Sezay Koçak anıldı

  • kadın
  • 16:19 3 Eylül 2022
  • |
img
ANTEP - Boşanma aşamasında olduğu Ali Özahi ile tartışmalarının ardından şüpheli bir şekilde balkondan düşerek yaşamını yitiren Sezay Koçak, yaşamını yitirdiği yerde anıldı.  
 
Antep’te 3 Eylül 2020 gecesi boşanma aşamasında olduğu Ali Özahi ile tartıştıktan sonra şüpheli bir şekilde balkondan düşerek yaşamını yitiren Sezay Koçak, ölümünün 2’nci yılında anıldı. Koçak’ın yaşamını yitirdiği yerde yapılan anmaya ailesinin yanı sıra, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Kadın Meclisi, Kadın Savunma Ağı ve Antep Kadın Meclisi üyesi kadınlar katıldı. Açıklamaya katılan kadınlar “Yaşamak için kadınlar savunmaya” pankartı açarken ellerinde Sezay Koçak’ın fotoğrafları ve “Ali Özilhan tutuklansın” yazılı dövizler taşıdı. 
 
Kadınlar, Koçak’ın yaşadığı evin kapısı önünden katledildiği yere kadar yürüyüş yaptı. Burada konuşan Koçak’ın ablası Sevtap Koçak, kardeşinin öldüğü gece polislere “Bir dakika sonrası bile geç olabilir, kadını darp ediyorlar” ihbarı geldiğini söyleyerek, “Sezay hayatından koparıldı” dedi. Koçak, devamında şunları söyledi: “Yürekli bir kadının sesini kestikleri için yarım kaldığımız için adalet diyoruz. Çünkü bizim adalet istemekten başka çaremiz yok.” 
 
Anma Sezay Koçak’ın düştüğü yere çiçek bırakılması ve atılan sloganlarla sona erdi. 
 
NE OLMUŞTU?
 
Antep’de 3 Eylül 2020 gecesi Sezay Koçak Özahi (42), boşanma aşamasında olduğu Ali Özahi ile tartıştıktan sonra şüpheli bir şekilde balkondan düşerek, yaşamını yitirdi. Görgü tanıklarının ifadeleri cinayet şüphesini güçlendirirken, ailenin kızlarının intihar edecek biri olmadığını ve eşi tarafından balkondan atıldığını belirtmesi üzerine Antep Cumhuriyet Başsavcılığı, başlatılan soruşmayı derinleştirdi. Olay sırasında evde bulunan Ali Özahi, yakınları Didem Özahi ve Emrah Özahi hakkında “Kasten öldürme” ve “İntihara yönlendirme”, Sakine P. hakkında “Suç delillerini yok etme” suçundan açılan soruşturmada “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verildi. 
 
MAHKEME KARARI BOZDU 
 
Koçak ailesinin karara yaptığı itirazı değerlendiren Antep 4. Sulh Ceza Hakimliği, takipsizlik kararını kaldırarak, soruşturmanın genişleterek yürütülmesini istedi. Mahkeme, şüpheli Sakine P. hakkında verilen takipsizlik kararının usule uygun olduğu gerekçesiyle itirazı reddederken, Koçak’ın evli olduğu Ali Özahi, yakınları Didem Özahi ve Emrah Özahi hakkındaki takipsizlik kararını bozdu. 
 
Antep 4. Sulh Ceza Hakimliği, dosyayı Antep Cumhuriyet Başsavcılığı’na geri gönderdi.