ÖHD Mersin: Kürtlerin iradesi sekteye uğratılmaya çalışılıyor

  • kadın
  • 14:34 8 Eylül 2022
  • |
img
MERSİN - ÖHD Mersin Kadın Komisyonu Sözcüsü Nalan Ateş Altuntaş, Semra Güzel’e yönelik uygulamayla Kürt kadınının itibarsızlaştırmaya çalışıldığını belirterek, “Bu hukuksuzluğun karşısında olacağız” dedi. 
 
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şubesi Kadın Komisyonu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in gözaltına alınırken uğradığı kötü muameleye ilişkin dernek binalarında açıklama yaptı. 
 
Açıklamaya, HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Eşbaşkanı Zeynep Benli ve çok sayıda avukat katıldı. Avukatlar adına açıklamada konuşan ÖHD Mersin Kadın Komisyonu Sözcüsü Nalan Ateş Altuntaş, Güzel’in gözaltına alındığı sırada onur kırıcı davranışlara maruz kaldığını belirtti.  
 
‘KOLLUK MÜDAHALESİ ARTTI’ 
 
Yapılan uygulamanın iktidarın Kürt halkına ve kendisine muhalif olanlara karşı uyguladığı düşman hukukunun bir yansıması olduğuna dikkati çeken Altuntaş, "Bizim her seferinde söylediğimiz ancak iktidarın asla hatırlamadığı, hatırlamak istemediği fakat taraf olduğu uluslararası anlaşmalar ve iç hukuktaki düzenlemeler işkence ve kötü muameleyi mutlak suretle yasaklamıştır. Ancak ne yazık ki iktidarın tekelinde olan kolluğun, yasal sınırlarını aşan ve kötü muamele kapsamındaki fiilleri artarak devam etmektedir” dedi. 
 
‘İŞKENCENİN KARŞISINDA DURACAĞIZ’
 
Semra Güzel’e yapılanla Kürt kadının itibarsızlaştırmaya çalışıldığını kaydeden Altıntaş, Kürt halkının iradesinin sekteye uğratılmaya çalışıldığını kaydetti. Altuntaş devamında şunları söyledi: “Kürt halkına ve iradesine uygulanan bu düşman hukuku tarafımızca kabul edilmemekte, Semra Güzel nezdinde devam eden ve uygulanan her türlü kötü muamele ve işkencenin karşısında olacağız ve hukuksal mücadelemizi yürüteceğiz.”