Amini’nin kafasına aldığı darpla katledildiği ortaya çıktı

  • kadın
  • 16:51 19 Eylül 2022
  • |
img
ANKARA - Ahlak polisleri tarafından gözaltına alındıktan sonra “kalp krizi” sonucu yaşamını yitirdiği iddia edilen Mahsa Amini’nin hastane raporlarında, kafasına aldığı ağır darbeler soncu yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. 
 
İran rejiminin ahlak polisi tarafından işkenceyle katledilen İranlı Kürt kadın Mahsa Amini'nin kalp krizinden kaynaklı yaşamını yitirdiği iddia edildi. Ancak gerçek Amini’nin yaşamını yitirdiği hastanenin bilgisayarının hacklenmesi ile ortaya çıktı. Paylaşılan sağlık raporunda yer alan tomografi (CT) taramasında, Amini'nin kafatasında oluşan çatlak ve kırıklardan kaynaklı beyin ödemi ortaya çıktığı ve bu nedenle yaşamını yitirdiği bilgileri yer aldı.  
 
 DARP SONUCU KOMAYA GİRDİ
 
Iran International'da yer alan habere göre, tomografi taramasında aldığı darbeler sonucu oluşan komplikasyonlar nedeniyle Amini’nin kafasının sağ tarafında kırık ve çatlakların oluştuğu belirtildi. Aynı zamanda akciğerinde salgı ve kan varlığı da raporlara yansırken, ciğerlerinde sıvı birikmesi ve kafasına aldığı ağır darbelerin ardından komaya girdiği raporda yer aldı. 
 
HÜKÜMETİN İDDİALARI YALAN ÇIKTI
 
Amini'nin zamanında müdahale edilmediğinden kaynaklı komaya girdiği ve yaşamını yitirdiğini belirten ailesinin beyanlara rağmen Cumartesi akşamı bir TV kanalına konuşan İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, Amini’nin tıbbi tedavisinin eksiksiz ve zamanında yapıldığını iddia etmişti. Öte yandan İslam Cumhuriyeti yetkilileri de Mahsa Amini'nin çocukluğundan beri epilepsi ve kalp hastalığı olduğunu söylemişti ancak bu iddialar ailesi tarafından reddedildi.