Erkek şiddeti sonucu yaralanan Yıldız yaşamını yitirdi

  • kadın
  • 13:45 19 Nisan 2024
  • |
img
AMED - Bekçi Özcan Yıldız tarafından ateşli silahla vurulan Rozerin Yıldız, iki yılın ardından yaşam mücadelesini kaybetti. 
 
Amed’in Hêne (Hani) ilçesinde yaşayan Rozerin Yıldız, 8 Haziran 2022 tarihinde boşanma aşamasında olduğu bekçi Özcan Yıldız tarafından ateşli silahla katledilmek istendi. Ağır yaralanan Rozerin Yıldız, 2 yıldır tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 
 
NE OLMUŞTU? 
 
Boşanma aşamasında olduğu Bekçi Özcan Yıldız tarafından sistematik şiddete maruz bırakılan Rozerin Yıldız, bu süre boyunca iki kez sığınma evinde kaldı.  Sığınma evinde aldığı tehditlerden dolayı çocuklarının olduğu eve dönmek zorunda bırakılan Rozerin Yıldız, tekrar sistematik şiddete maruz kaldı. 8 Haziran 2022 tarihinde ise fail Özcan Yıldız’ın ağır tehditlerine ve işkencelerine maruz bırakılan Rozerin Yıldız, ateşli silahla katledilmek istendi. Fail Özcan Yıldız ise olaydan bir gün sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
Olaya dair hazırlanan iddianamede fail Özcan Yıldız’ın “Eşi kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasından yargılanmasına karar verilirken savcılık, “Eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı” ve sanığın “İçine düştüğü olumsuz ruh hali” ifadelerini kullanarak Özcan Yıldız hakkında “haksız tahrik” hükmünün uygulanmasını istedi.
 
20 Şubat 2024’te son görülen duruşmada iddia makamı dosyaya dair eksik hususların giderilmesine ve failin tutukluluk halinin devamına karar verilmesi talebinde bulunurken, mahkeme Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Rozerin Yıldız’ın tedavisinin akıbeti hakkında yazılan müzekkereye cevap gelmediğini belirtti. Mahkeme dosyadaki eksik hususların tamamlanmasına ve failin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma ise 28 Mayıs’a ertelendi.