Av. Nakıpoğlu'ndan uyarı: Bir suç zinciri olabilir

  • kadın
  • 12:04 29 Mayıs 2024
  • |
img
HABER MERKEZİ - İsmailağa Cemaati'nde medresedeki kız çocuklarına "büyü" yapıldığını söyleyen Cübbeli Ahmet'in açıklamalarına tepki gösteren Av. Selin Nakıpoğlu, "Bu bir suç ihbarıdır. Çocukların istismarı söz konusu. Bir suç zinciri olabilir" uyarısında bulundu. 
 
Kamuoyunda, "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün, İsmailağa Cemaati'nden ihraç edilmesinin ardından cemaate dair bazı ifadelerde bulundu. Son olarak, İsmailağa Cemaati tarafından medresedeki kız çocuklarına "büyü" yaptırdıklarını ifade eden Ünlü, "Yavrularımızı büyü işlerinde kullanıyorlar. Ben bunları bilmesem söyleyecek bir adam değilim. Kaç tarikten geldi bu bilgi" demişti. 
 
Ünlü'nün söylediklerine tepki gösteren Avukat Selin Nakıpoğlu ifadelere ilişkin, "Bu bir suç ihbarıdır" dedi. 
 
'ÖNEMLİ BİR SUÇ ZİNCİRİNE İŞARET EDİYOR OLABİLİR' 
 
Av. Nakıpoğlu şu ifadelerde bulundu: "Burada esas altı çizilmesi gereken çocukların istismar edilmesi konusudur. 'Büyü işlerinde kullandı' cümlesi açılmalı. Çocukların kullanılması zaten istismar itirafı ancak hangi tür istismara maruz kaldı buradaki çocuklar? Bu medreselerin oluşumu zaten Anayasa'ya aykırı. İsmailağa Cemaati, külliyen Anayasa'ya aykırı ve yöneticilerinin yargılanması gereken bir oluşum. Bir Cumhuriyet Savcısının çoktan soruşturma açması gerekirdi. 'Büyü' adı altında çocukların istismarı söz konusu. Nasıl ne şekilde istismar edildiği bilinmesi lazım. Bu durum önemli bir suç zincirine işaret ediyor olabilir. Faillerin yargılandığını görmek kamuoyunun adalet duygusunun tatmini için önemli."