TJA'dan ‘Hakikat okumaları’ atölyesi

  • kadın
  • 15:59 29 Mayıs 2024
  • |
MÊRDÎN - TJA, "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası kapsamında, Mêrdîn'de "Hakikat okumaları atölyesi" gerçekleştirildi.
 
Tevgera Jinên Azad (TJA), "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası kapsamında Mêrdîn'in Qoser (Kızıltepe) ilçesine bağlı Xurs köyünde bulunan bir tesiste "hakikat okumaları atölyesi" düzenledi. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün talep edildiği atölyeye, Barış Anneleri Meclisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölge Partisi (DBP) üye ve yöneticileri, TJA aktivistleri ile Mêrdîn Milletvekili Saliha Aydeniz'in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Atölye, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başladı. 
 
DEM Parti Milletvekili Saliha Aydeniz, derinleşen tecride karşı başlatılan eylemlere dikkat çekti.  PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin tüm dünyaya yayıldığını ve herkesin onun özgürlüğü için eylemde olduğunu ifade eden Aydeniz, "Kürt Halk Önderi'nin fikirlerini diri tutmalıyız" dedi. 
 
Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle "Özgürlük Yürüyüşü”  başta olmak üzere kampanya kapsamında yapılan eylemleri hatırlatan Aydeniz, sorunların çözümünün İmralı'da olduğunu söyleyerek, İmralı kapılarının açılması gerektiğini vurguladı. 
 
Konuşmanın ardından, Öcalan’ın kitaplarından derlenen yazılar Kürtçe ve Türkçe olarak okundu. Atölye "Jin, jiyan, azadî" sloganı ile son buldu.