Özel savaş politikaları: Fuhuş ve madde bağımlılığı arttı

  • kadın
  • 18:08 24 Temmuz 2024
  • |
img
AMED – DBP Kadın Meclisi ve TJA’nın özel savaş politikalarına dönük gerçekleştirdiği atölyelerde kadınlar mahallelerdeki en büyük sorunun fuhuş, uyuşturucu, taciz ve tecavüz olduğunu belirtti.
  
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi ve Tevgera Jinên Azad (TJA), Amed’in Sûr, Licê ve Pîran (Dicle) ilçelerinde özel savaş politikalarına dönük atölyeler düzenledi. Sûr ilçesinde gerçekleşen atölyeye DBP Kadın Meclisi Sözcüsü Berivan Bahçeci, TJA aktivistleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) ve DBP ilçe örgütleri ile çok sayıda kadın katıldı.
 
Kadınlarla özel savaş politikasını tartışan Bahçeci, toplum üzerindeki etkisine değindi. Bahçeci, “Başlattığımız kampanya kapsamında sokak sokak, mahalle mahalle, ev ev özel savaşı anlatıyoruz. Kurdistan ve Türkiye’deki yansıması nedir tartışıyoruz. Buna nasıl cevap oluruz, neler yapabiliriz diye konuşuyoruz. Bu politikanın özellikle Kürt kadınları ve Kürt halkı üzerindeki etkisini konuşuyoruz” dedi.
 
'ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARINA İZİN VERMEMELİYİZ'
 
Özel savaş politikasının yoğun uygulandığı yerlerden birinin Sûr ilçesi olduğuna dikkati çeken Bahçeci, “Sokaklarda uzun zamandır taciz, tecavüz, fuhuş ve madde kullanımı yoğun bir şekilde yaşanıyor. Bu durumun özellikle Sûr’da yoğun olmasının nedeni de Kürt halkından intikam almak istenmesidir. Sadece Sûr’da değil tabi Kurdistan’ın tüm sokaklarında bu durum yaşanıyor. Topyekun özel savaş politikası yürütülüyor. Bu durumu kadınların kabul etmemesi gerekiyor. Buna izin vermemeliyiz. Topluma yön veren kadınlardır ve kadınlar buna izin vermeyecek” ifadelerini kullandı. 
 
Atölyeye katılan kadınlar da kadınlar mahallelerdeki en büyük sorunun fuhuş, uyuşturucu, taciz ve tecavüz olduğunu belirtti.
 
Atölye kadınların önerileriyle sona erdi.