'Seyrana Li Çeper' oyunu HDP için sahnelendi

img

AMED - Nîsk Huner tiyatrocuları "Seyrana Li Çeper" oyununu, HDP’nin hazine yardımına bloke konulmasına karşı başlattığı “Hazinemiz halkımızdır” kampanyasına destek vermek için sahneledi.

Fernando Arrabal tarafından yazılan ve Aydın Rengin'in Kürtçeye uyarladığı oyun, HDP’nin hazine yardımına bloke konulmasına karşı başlattığı “Hazinemiz halkımızdır” kampanyasına destek için Amed Şehir Tiyatrosu'nda seyirciyle buluştu. Nîsk Huner'in hazırladığı oyunun yönetmenliğini ise Nazmi Karaman yapıyor. Kürdistan ve Türkiye'nin bir çok şehrinde turneye çıkan oyun yoğun ilgi gördü. Bir çok yurttaş oyunu izlemek ve HDP'ye destek olmak için salonda yer aldı.

Oyunun bitmesiyle söz alan tiyatrocu Bahoz Özsunar, HDP'nin kampanyasına işaret ederek "Hazinemiz Halkımızdır" sloganını hatırlattı. Özsunar, konuşmasının devamında "Ne olursa olsun partimizin yanındayız ve destekçisiyiz. Umarım gelecekte bu tarz etkinlikler devam eder, bütün tiyatrocu ve sanatçılar bu şekilde etkinlik düzenler. Geldiğiniz için teşekkürler” dedi.

OYUNUN KONUSU

"Seyrana Li Çeper" prömiyerini 4 Ocak'ta Batman Yeni Sahne'de yaptı. Fernando Arrabal'ın yazdığı, yönetmenliğini Nazmi Karaman'ın, sanat yönetmenliğini Egît Fırat'ın yaptığı, "Seyrana Li Çeper (1954), Fernando Arrabal tarafından grotesk tarzda ve Savaşın anlamsızlığı üzerine yazılmıştır. Nerede, ne zaman olduğu belirtilmeyen herhangi bir savaş cephesinde savaşan oğullarını bir Pazar günü ziyarete gelen ve birlikte piknik yapmayı amaçlayan bir anne-babanın oğulları ve esir düşen bir askerle yaşadıkları anlatılır. Çocukluğundan beri savaşa tanıklık etmiş bir yazar olarak Arrabal, savaş gibi katlanılması zor bir gerçeğe mizaha başvurarak karşılık vermeyi tercih etmiştir. Oyunda, Deniz Özer, Habip Çelik, Bahoz Özsunar, Gulan Mizgîn ve Şervan Yelboğa oynuyor. Kürtçe oynanan oyun yaklaşık bir saat sürüyor.

Oyun, alkışlarla son buldu.