‘Dualar Beyitler Semahlar’ albümü tüm dijital platformlarda yayında

img
İSTANBUL - MKM’nin 21 yıl önce hayat bulan "Dualar Beyitler Semahlar" adlı projesi KOM Müzik tarafından tüm dijital platformlarda dinleyiciyle buluşturuldu.
 
KOM Müzik,  Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) bünyesinde sanatını icra eden Vengê Sodirî adlı müzik grubunun, 2003 yılından beri Kurdistan ve Avrupa başta olmak üzere çeşitli festivallerde Kürtçe ve Türkçe seslendikleri ve kayıt altına aldıkları deyişlerin yer aldığı “Dualar Beyitler Semahlar” adlı projeyi dinleyicilerle buluşturdu. 
 
2003 yılının bahar ayında Amed’de düzenlenen kültür sanat festivalinde ilk olarak hayata geçirilen projede, Mezopotamya Dans grubunun semah döndüğü sahnede, Vengê Sodirî sanatçılarının da sahnede Kürtçe’nin Kurmancî ve Zazakî lehçeleri ile Türkçe okuduğu deyişler kayıt altına alındı.
 
21 YIL SONRA BİR İLK 
 
Vengê Sodirî, “Dualar Beyitler Semahlar” projesi ile Amed’deki bu başlangıcın ardından 2005 yılında müzisyenler Metin Kahraman ve Serap Sönmez’i de projeye dahil ederek, yoluna devam etti. Avrupa’da düzenlenenler de dahil olmak üzere çeşitli festivallerde sahne alarak izleyiciyle buluştu. Projenin öznelerinden biri olan Mezopotamya Dans’ın sahne öncesi provaları için Hıdır Çelik’in aranjesiyle Nurcan Değirmenci ve Serap Sönmez’in sesiyle kayıt altına alınan eserler şimdiye kadar hiç bir yerde yayınlanmadı.
 
21 yıl önce seslendirilen ve kayda alınan eserlere bu link üzerinden ulaşılabilir.