Yeni Yaşam okurlarıyla buluşacak: Gücümüzü halktan alıyoruz

img

İSTANBUL - Yeni Yaşam gazetesi çalışanları, tüm okurlarını 2 Haziran'da yapacakları dayanışma etkinliğine davet etti. 

Özgür Basın geleneğinin sürdürücülerinden olan Yeni Yaşam gazetesi, 2 Haziran'da “Yeni Yaşam 6’ncı yaşında okurlarıyla buluşuyor” etkinliği düzenleyecek. Etkinlik, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Saat 19.00’da başlayacak etkinlik ücretsiz olacak. Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçılarından Baran Bozyel ile müzisyen Kasım Taşdoğan etkinlikte sahne alacak. 
 
SEBAHAT TUNCEL ETKİNLİĞE KATILACAK
 
Okurlarla buluşma ve dayanışma amacıyla yapılacak etkinliğe farklı kesimlerden çok sayıda kişi davet edildi. Kobanê Davası’nın karar duruşmasında ceza verilerek tahliye olan siyasetçi Sebahat Tuncel de etkinliğe katılacak. Aynı davadan ceza verilen ve tahliye edilen siyasetçi Gültan Kışanak'ın da etkinliğe bir mesaj göndermesi bekleniyor. 
 
Gazetesi çalışanlarından Ercan Kaplan ile Kader Dağ, tüm çevreleri dayanışma etkinliğine çağırdı.
 
ÖZGÜR BASINA DÖNÜK SALDIRILAR
 
Son dönemlerde Özgür Basın çalışanlarına yönelik baskıların arttığına dikkati çeken Ercan Kaplan, gazetecilerin yaptıkları haberlerin suçlama konusu yapıldığını söyledi. Yakın zamanda 9 Özgür Basın çalışanının gözaltına alındığını hatırlatan Kaplan, tutuklanan gazetecilere dönük ihlallerin cezaevlerinde de devam ettiğini kaydetti. Kaplan, “Arkadaşlarımız tecritte tutuluyor, ayakta sayım dayatılıyor. Bir dizi hak ihlalleri yaşanıyor. Neden yaşanıyor diye baktığımızda; Özgür Basın'ın toplum içerisinde nasıl bir rolü olduğunu biliyorlar. Bu yüzden de sürekli baskı altında tutmaya çalışıyorlar” dedi.
 
‘GÜCÜMÜZÜ HALKTAN ALIYORUZ’
 
Ercan Kaplan
 
Özgür Basın geleneğinin sürdürücüleri olduklarını vurgulayan Kaplan, "Biz ancak halkla var olup büyüyebiliriz. Bu yüzden bu tür saldırılara karşı halkın da omuz vermesi gerekiyor. Bu sadece bizim mücadelemiz değil. Biz halkın bir parçasıyız" diye kaydetti. 
 
Tüm gazete okurlarını etkinliğe davet eden Kaplan, dayanışmanın önemine işaret etti. Kaplan, “Biz halktan gücümüzü aldığımız için ancak halkla bütünleşerek gücümüzü artırabiliriz. O yüzden halkımızın bu tür gecelere, etkinliklere önem vermesi gerekiyor" şeklinde konuştu. 
  
‘YENİ YAŞAM KADINLARIN SESİDİR’
 
Kader Dağ 
 
Yeni Yaşam gazetesi çalışanı Kader Dağ ise Özgür Basın’ın ezilenlerin, kadınların ve tüm kesimlerin sesi olduğunu dile getirdi. Dayanışmanın önemli olduğunu ve herkesin geceye katılmasını isteyen Dağ, “2 Haziran’da Üsküdar’da gerçekleştireceğimiz etkinliğe tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.