22. Munzur Festivali yarın başlıyor

img
DÊRSIM - Dêrsim'de yarın startı verilecek 22. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde, kentin doğa ve kültürüne dönük saldırılara dikkat çekilecek.  
 
Dêrsim'de 22. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin startı 25 Temmuz'da verilecek. 28 Temmuz'a kadar devam edecek festival, bu yıl "Doğamızın ve irademizin gaspına izin vermeyeceğiz" ana sloganıyla gerçekleştirilecek. Panel, seminer, yürüyüş, konser ve çeşitli etkinliklerle birçok konu ele alınacak. 
 
Festivalin Tertip Komitesi'nde yer alan Emir Ali Genç, kentin doğası ve kültürüne dönük saldırılar üzerine festivali ihtiyacının doğduğunu söyledi. Genç, "Dêrsim inancını, kültürünü, değerlerini, doğasını sahiplenme amacıyla bu festival başladı ve bugüne kadar geldi. Bu yıl yapılacak festival, Dêrsim'deki emek ve demokrasi güçleri tarafından organize ediliyor" dedi.  
 
'ÖZE DÖNÜŞ' HEDEFİ
 
Genç, festivalle Dêrsim kültürünü yaşatmak ve baskıları açığa çıkarmak istediklerini belirten Genç, son yıllarda yapılan festivallere dönük eleştirilere işaret ederek, festivalin özünden uzaklaştığını söyledi. Genç, festivalin sadece piknik ve konser gibi etkinliklerle anılmaya başladığını kaydetti. Bu yılki festivalde “öze dönüşü” esas aldıklarını aktaran Genç, “Program içeriği de buna yönelik zengindir. Bunu pratiğe geçireceğiz" dedi.
 
Genç, tüm kesimleri festivale güç vermeye çağırdı.