Agirê Jiyan 7 yıl sonra konser verecek

img
HABER MERKEZİ - Agirê Jiyan, 7 yıl aradan sonra Düsseldorf'da ilk konserini verecek. 
 
Agirê Jiyan üyeleri, 2018 yılından sonra Almanya'da yeniden bir araya geldi. ANF'de yer alan habere göre; grup üyeleri, ilk konserini vermek için aylardır prova yapıyor. Merkezi Köln kentinde olan Art Records, Agirê Jiyan için bir konser programı hazırladı. Konser, 6 Eylül'de Düsseldorf kentinde gerçekleştirilecek. Saat 20.00'de başlayacak olan konserin adresi ie Capitol Theater Düsseldorf.
 
Agirên Jiyan'ın konsere dair çağrı metninde, “Gelin şarkılarımızı hep birlikte söyleyelim. İçinde anıların, tarihin ve nostaljinin olduğu şarkılarımızı..." denildi. 
 
KONSERDE YER ALACAKLAR
 
Sahne alacak sanatçı ve müzisyenler şöyle: 
 
Solist: Ali Geçimli
 
Solist & Gitar: Şener Yildiz
 
Solist: Eylem Aktaş
 
Vokal: Asli Zelal
 
Klavye & Orkestra Chef: Amed Tabar
 
Keman: Nûrê Dilovanî
 
Flüt & Saksafon: Dilvan Ronî
 
Mey & Zurna & Tulum: Emrah Oğuztürk
 
Saz: Bülent Yıldırım
 
Dahol: Murat Vural
 
E-Gitar: Barış Boyraz
 
DÖRT ALBÜM ÇIKARDI 
 
Agirê Jiyan, bugüne kadar 4 albüm çıkardı: Adarê (1996), Helîn (1999), De Were (2006) ve Aştî (2014). Grup üyeleri 2018 yılından sonra birbirinden koptu. Grup üyeleri bu süre zarfında farklı şehir ve ülkelerde yaşamak, müzik yolculuklarına da kendi başlarına devam etmek zorunda kaldı.