'Toplumsal ittifak için birlikte çözüm bulacağız'

img

MERSİN - Mersin'de demokrasi güçleriyle bir araya gelen HDP heyeti, tek adam rejiminin antidemokratik uygulamalarına karşı ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı.  

 
Halkların Demokratik Partisi (HDP), “HDP’liyiz her yerdeyiz” kampanyası kapsamında Mersin'de gerçekleştirdiği temaslar 2'nci gününde devam etti. Aralarında HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Sultan Özcan, milletvekilleri Fatma Kurtulan, Rıdvan Turan, parti meclisi üyelerinden oluşan bir heyet, kentte bir otelde siyasi parti, sivil toplum örgütleri, KESK'e bağlı sendikaların temsilcileri ve demokrasi güçleriyle bir araya geldi. 
 
MYK üyesi Sultan Özcan, "Türkiye'nin demokratik geleceği için burada ve diğer yerlerde yaptığımız görüşmelerde her kesimin fikirlerini aldık. 27 Eylül'de açıklayacağımız tutumda bunları göreceksiniz” dedi. Türkiye'deki antidemokratik uygulamalara dikkati çeken Özcan, "Yasama, yürütme, yargı alanları boşaltılarak saraya bağlandı. Faşizan otoriteye karşı Türkiye'yi demokratikleştirecek kalıcı ve onurlu barışı inşa etmek için birlikte neler yapabiliriz. Kayyım politikaları sadece belediyelerde değil tüm Türkiye'ye yayıldı.  Buna karşı nasıl mücadele edeceğiz? Ülkenin kaynakları yandaşlara peşkeş çekiliyor. Tek adam rejiminin tüm tahribatlarına karşı geleceğimizi nasıl inşa edeceğiz? Buna karşı toplumsal ittifak için birlikte çözüm bulacağız" diye konuştu. 
 
'TEK ADAM REJİMİN ÖNÜNE SETLER ÇEKİLDİ'
 
HDP üzerinden tüm muhalif kesimlerin "terörize" edilmek istendiğini belirten Özcan, "6 yıldır bir felakete maruz kaldık. Saray rejimi, muradına ermiş değil, bu da demokrasi güçlerinin başarısıdır. Bu kesimler diz çökmedi. İşinden aşından edilenler mücadelesini sürdürdü. Kadınlar direndi ve direniyor. Kadın hareketi sokakları boş bırakmadı. Çevreciler, doğasına sahip çıktı. Faşizmi kurumsallaştırmak isteyen bu tek adam rejimin önüne setler çekildi" şeklinde konuştu.
 
Özcan'ın konuşmasının ardından toplantıya katılan sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine söz verildi. Katılımcılar, ülkedeki antidemoktarik uygulamalara dikkati çekerek, birlikte yürütülecek mücadelenin önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti. 
 
Mersin’deki temaslarını tamamlayan heyet, kentten ayrıldı.