HDP miting çalışmalarını kırsala taşıdı

img

DİYARBAKIR - HDP, İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceği miting için Çüngüş ve Bismil'de bildiri dağıtarak, halkla buluştu. 

 
Halkların Demokratik Partisi (HDP), 22 Ocak’ta Eş Genel Başkan Mithat Sancar ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in katılımıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda gerçekleştireceği miting için Bismil ve Çüngüş'te bildiri dağıtarak, halkla buluştu. HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun’un da aralarında olduğu partililer, Çüngüş ilçe merkezindeki esnaflar ile Şêxana Jor (Yukarı Şeyh) ve Şêxana Jêr (Aşağı Şeyh) kırsal mahalleleri ziyaret etti. Bildiri dağıtımında partililer ile yurttaşlar bir süre ülkedeki gelişmelere dair sohbet etti. 
 
Bildiri dağıtımında konuşan HDP’li Tosun, partileri hakkındaki kapatma davasına işaret ederek, "Tüm halkımızı kendi dillerine ve kültürlerine sahip çıkması için yapacağımız mitinge kenetlenmeli" dedi. 
 
BİSMİL 
 
HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ve beraberindekiler ise, Bismil'de parti binasında halk toplantısı düzenledi. Buluşmada konuşan Dağ, mitinglerinin Newroz kutlamaları kadar tarihi ve önemli olduğunu belirtti. Dağ, mitingle partilerinin asla boyun eğmeyeceğini bir kez daha göstereceklerini vurguladı.