Bakana soruldu: Cezaevinde neden günde 1 saat su akıyor?

img
ADANA - HDP'li Tülay Hatimoğulları, Adana Kürkçüler Cezaevi'nde günde bir saat su akmasının nedeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Adana Kürkçüler T Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşanan su kesintisini Meclis'e taşıdı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na sunulan önergede, Adana’da hava sıcaklığının 35 derece olup, hissedilen sıcaklığın ise 40 derecenin üstüne çıkmasına rağmen cezaevinde günde sadece bir saat su verildiği, tutukluların banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını gideremediği belirtilerek, acilen bu sorunun çözüme kavuşturulması gerektiği kaydedildi. 
 
HAK İHLALLERİ
 
Cezaevindeki hak ihlallerini de hatırlatan Hatimoğulları, “Cezaevinde mahpuslara yaşatılan hak ihlalleri, İHD tarafından hazırlanan raporlara yansımıştır. Mahpuslara cezaevi girişinde çıplak arama dayatılması uygulanması, sayım sırasında ayakta sayıma zorlanma, keyfi olarak mahpusların koğuşlarının değiştirilip, haklarında tutanaklar tutularak tekli hücrelere konulmaları, dayatmaları kabul etmeyen mahpusların darp edildiği, en temel haklarının gasp edildiği iddia edilmektedir" dedi.
 
‘SU NEDEN İKİ AYDIR KESİK?’
 
Hatimoğulları, konuya ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a şu soruları yöneltti:
 
"* Neden yaklaşık iki aydır mahpusların suları kesiktir? Neden yalnızca günde bir saat su verilmektedir?
 
* Bu sıcak yaz günlerinde mahpusların yaşadığı su sorununa acilen çözüm getirilmesi için tarafınızca adım atılacak mıdır?
 
* Hapishanelerde uzun süreden beri devam eden ve kamuoyunda sürekli gündeme gelen hak ihlalleri karşısında Bakanlığınızın etkin bir denetim mekanizmasını hayata geçirmek ve açlık grevinde olan mahpusların taleplerini dikkate almak üzere çalışmaları olacak mıdır?"