DBP kongresinde İmralı tecridine tepki

img
ŞIRNEX - DBP’nin Silopiya’daki kongresinde konuşan HDP’li vekiller, İmralı tecridine tepki göstererek, Gemlik Yürüyüşü için çağrı yaptı.  
 
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Şirnex’in Silopiya (Silopi) ilçesinde kongreye gitti. “Örgütlü toplumla özgür yaşama” şiarıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe örgütü binasında yapılan kongreye, milletvekilleri Hasan Özgüneş ve Nuran İmir’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 
  
DBP Parti Meclisi (PM) Kadir Kunur, “Tasfiye politikalarına karşı örgütleniyoruz. Güçleniyoruz ve örgütlülüğümüzü büyütüyoruz. Bu kongreler başarımız için önemli adımlardır” dedi. 
 
TECRİDE TEPKİ
 
HDP Milletvekili Nuran İmir, Kürtlere yönelik saldırıların sürdüğüne işaret ederek, “Kürt halkı her şart ve koşulda mücadele ediyor. Kürt halkı tarihe damgasını vuruyor. Halkımız AKP ve MHP faşizmine karşı direniyor. Mücadelemizi büyüteceğiz. Zor günlerden geçiyoruz. Dilimize ve kimliğimize karşı çok fazla tahammülsüzlük var. Ancak Kürt halkı bugüne kadar verdiği mücadeleyle tüm planları boşa çıkardı. Bu yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacaktır. Nerede zulüm varsa orada olacağız ve orada özgürlüğü inşa edeceğiz. Bugün Öcalan üzerindeki tecrit tüm cezaevlerine yayıldı. Bu tecrit, komplonun devamıdır. Halkımızın saldırılara karşı mücadeleyi yoğunlaştırarak karşılık vereceğine inancımız tamdır” şeklinde konuştu. 
 
‘UMUT BİZİZ’
 
HDP Milletvekili Hasan Özgüneş ise, İmralı'da ağırlaştırılmış tecride dikkat çekti. Özgüneş, "Görülmemiş bir mücadele içindeyiz. Kürt halkının mücadelesini her yerde boğmak istediler. Ama başaramadılar. Bu 2 yıldır Öcalan'ın etrafında bir abluka var. Bu abluka bütün cezaevlerini cehenneme çevirdi. Ülkede istismar, kriz ve ölümler en üst düzeye ulaştı. AKP'de ahlak yok, ekonomi battı. Türkiye her yerde kaybetti. Neresinden baksan Türkiye sıkışmış durumda. Türkiye’nin umudu bizleriz, umut Emek ve Özgürlük İttifakı’dır. Sayın Öcalan üzerindeki tecride karşı önümüze bir eylem planı çıkarttık. Botan halkı tüm süreçlerde ağır bir yükü omuzladı, umarız bu yürüyüşte de üzerine düşeni yapacaktır" ifadelerini kullandı. 
 
Konuşmalar ardından mali ve faaliyet raporları okundu. Sonrasında yapılan seçimlerde Emine Özek ve Reşit Azma eşbaşkanlığa seçildi.