Akın’dan sandık çağrısı: Değiştirmek zorundayız

img

MANİSA / MUĞLA - Partisinin Salihli ilçesinde düzenlediği halk buluşmalarına katılan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, iktidarın herşeyi oldu bittiye getirmek istemesine karşın sandığa gitme ve sandığı koruma çağrısı yaptı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Manisa İl Örgütü, Cumhurbaşkanı seçimlerinin 2'nci turuna ilişkin Salihli ilçesinde Halk buluşmaları gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın'ın katılımıyla gerçekleşen buluşmalara Yeşil Sol Parti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. 
 
Heyet ilk olarak Adala Mahallesi'nde esnaflara ziyaret gerçekleştirdi. Mahallede yaşayan yurttaşlar en büyük sorunlarının kuraklık olduğunu belirterek, bölgede artık çiftçilik yapmanın imkansız hale geldiğini vurguladı. Ardından yapılan halk buluşmasında söz alan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, bölgeyi çok iyi tanıdığını söyledi. Adala köyünün toprağı ve suyunun çok değerli olmasına rağmen köyün kuraklık yaşadığına dikkati çeken Akın, "Gençlerimiz burada kalmak istemiyor. Köyde geçim ve yaşam derdi büyümüş durumda. Buraya yapılan jeotermaller bölgeyi bu hale getirdi" dedi. 
 
SANDIK GÜVENLİĞİ ÇAĞRISI 
 
İktidarın seçim bitmiş gibi bir algı yarattığını belirten Akın, iktidarın Hizbullahçılar, Susurlukçular ile iş birliği yaptığını vurguladı. Akın, "Onlar ülkenin geleceğini değil sadece kendi geleceğini düşünüyor. Biz ısrarla farklı kimliklerin var olduğunu ve ortak yaşayabileceğini  söylememize rağmen ısrarla düşmanlaştırıcı politikalar uyguluyorlar. Bu düşmanlık politikasıyla insanlarımızı kırma peşindeler. Bunun için sandığa gitmeyen insanlarımıza oy kullandırmak Erdoğan'ı gönderebilir. Bu iktidar her türlü hırsızlığı yapmaya çalışıyor. Ama biz sandığa sahip çıkabilirsek sonuç alırız. Bütün muhalefetin sandığa sahip çıkmasını istiyoruz. Hırsızlık yaparak devletleşmiş bir parti ile mücadele ediyoruz. Dünyada iktidarını korumak için her şeyi yapabilecek başka bir iktidar yok. Bunu da değiştirmek zorundayız. Kürdistan'da kayyum zihniyetinin devam etme riskine karşı sandığa gidelim ve sandığı koruyalım" dedi. 
 
KAMU EMEKÇİLERİYLE BULUŞMA
 
Heyet, ardından Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Salihli Temsilciliği’nde kamu emekçileriyle bir araya geldi. Burada önümüzdeki dönem mücadelesinin önemine ilişkin konuşan Akın, seçimlerin sonucunun en olursa olsun, mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti. 
 
DALAMAN/MARMARİS
 
Yeşil Sol Parti Muğla İl Örgütü, Cumhurbaşkanı ikinci tur için gerçekleştirdiği seçim çalışmaları kapsamında Yeşil Sol Parti Antalya Milletvekili ve HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Yeşil Sol Parti Colemerg Milletvekili Vezir Parlak ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti Muğla İl yöneticileri beraberlerindeki heyet, Muğla'nın Dalaman, Marmaris,  Milas ve Bodrum ilçelerinde esnaf ve aile ziyaretleri gerçekleştirdi. Heyet ziyaretlerde ikinci tur seçimlerinin önemine ve sandıkların korunmasına dair görüş alışverişlerinde bulunarak sandıklara gitme çağrısında bulundu. 
 
Dalaman ve Marmaris’te seçim çalışmalarına katılan Yeşil Sol Parti Colemerg Milletvekili Vezir Parlak, Kürdistan’da yürütülen baskı politikalarından kaynaklı Kürtlerin batı metropollerine göç etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Batı metropollerine gelen Kürtlerin bütün zorluklara rağmen kültürlerini yaşatmayı başardıklarını ifade eden Parlak, “Bütün saldırılara rağmen biz Kürt kimliğimizden ödün vermedik. İktidar bütün politikalarını Kürtlere yönelik saldırı ile yürütüyor. Bugün Mexmûr’a saldırıyorlar. ‘Rojava’ya saldıracağız’ diyorlar. Bizim toplum olarak barışa ihtiyacımız var. Biz sürekli diyoruz; Bu savaş politikalarını bırakın diyalog yolunu açalım. Ancak bunlar yapılırsa hem Kürtler hem de Türkler yani bütün halklar rahat eder” dedi.
 
‘HALKIMIZIN GÜCÜYLE MECLİSE GİTTİK’
 
14 Mayıs'ta yapılan seçimlerin adil olmadığına dikkati çeken Parlak, devletin gerek kurumlarıyla gerekse de medya aracılığı ile tamamen iktidara yönelik çalıştığını vurguladı. Parlak, “Bütün bunlar rağmen halkımızın gücüyle biz meclise gittik. Bugün meclise gitmemiz halkımızın sayesinde oldu. Bizde halkımızın bizden beklentilerine yanıt vermek için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Biz barış dedikçe savaş politikalarında ısrar edenler bugün Türkiye'yi yaşanmaz bir hale getirdiler. İnsanlar evine bir ekmek alamayacak duruma geldi.  Yarın bütün halkımızı sandığa giderek tek adam rejimini devirmek için oy kullanmalı. Birlikte başaracağız” diye konuştu.
 
BODRUM/ MİLAS
 
Yeşil Sol Parti Antalya milletvekili ve HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç da Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde esnaf ziyaretlerinde bulunarak halk toplantıları gerçekleştirdi. Milletvekili Oluç’a HDP ve Yeşil Sol Parti il ve ilçe eş başkanları eşlik etti. Burada halkla buluşan heyet yarınki seçimlerde sandığa gitme çağrısında bulundu.
 
Seçim çalışmalarında söz alan Oluç, tek adam rejiminin sona ermesi ve var olan sistemin sonlandırılması için herkesi ilk turdaki gibi oy kullanmaya gitmesi gerektiğini söyledi. Oluç, “Erdoğan’ın kurmuş olduğu sistem hukuku olmayan bir sistemdir ve bunun değişmesi gerekir. Bugün hukukun üstünlüğü değil, üstün olanların hukuku geçerli. Kılıçdaroğlu’na verilecek oylarla bu sitemin değişmesinin önü açılacaktır. Demokrasi için bir adım atılacaktır.” dedi.
 
‘PARTİMİZ DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR’
 
Yarınki seçimlerde oy vermeyenlerin sandığa gitmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Oluç, oy vermekle değişimin olacağını vurguladı. Oluç, “Millet İttifakı içerisinde de demokratikleşmenin önünü tıkayacak isimler var. Partimizi bu noktada demokratikleşmeyi hızlandıracak bir teminat olarak görüyoruz. Kılıçdaroğlu kazansa da bizler mücadele etmeye devam edeceğiz” diye belirtti.