Curnê Reş seçimleri için hukukçulara gözlemci heyet çağrısı

img
RIHA - DEM Parti Curnê Reş Belediye Eşbaşkan adayları, 2 Haziran'da ilçede yenilecek seçimler için hukuk örgütlerinden gözlemci heyetler talep etti.
 
Riha'nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde 2 Haziran'da seçimler yenilenecek. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) eşbaşkan adayları Serhan Paydaş ile Garip Yeşil, sayılı günlerin kaldığı seçimler için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Kentteki seçim çalışmaların dair konuşan eşbaşkan adayları, fark atarak kazanacaklarını vurguladı. 
 
Eşbaşkan adayı Serhan Paydaş, 31 Mart'ta seçimleri kazanmalarına rağmen AKP'lilerin sandıkları yakması üzerine seçimlerin yenilenmesine karar verildiğine işaret ederek, "AKP kaybettiğini anlayınca sandıklara müdahale etme yoluna gitti. Bir aile halkın belediyesini 'ekmek teknesi' olarak gördüğü için bu yolu seçti. Belediyeler kimsenin ekmek teknesi değil, halka hizmet evleridir. Ancak mevcut zihniyet yıllardır bu ilçeyi yönetiyor ve halkın yararına tek bir projeleri yok" ifadelerini kullandı.
 
'İSTİHDAM YARATACAĞIZ'
 
Kaymakamlık ve İŞ-KUR üzerinden yaklaşan seçimler önce işçi alımı yapılacağı duyuruları yapıldığına dikkati çeken Paydaş, "Bunu AKP seçim propagandası olarak kullanıyor. Listeler AKP’liler tarafından hazırlandı. Onların vaadi bu iken bizim vaadimiz işsizliği ortadan kaldırmak. Belediyenin bütün imkanlarını seferber ederek halka istihdam yaratacağız. Biz kimseye iş sözü vermiyoruz, fabrika kurulmasını sağlayarak iş alanı yaratacağız diyoruz. Altyapı ile ilgili fizibilite çalışması yaptık ve projelerimiz hazır" diye konuştu.
 
GÖZLEMCİ HEYET ÇAĞRISI
 
31 Mart'ta yaşananlara benzer olayların yaşanmaması için hukuk örgütlerinin 2 Haziran'da ilçeye gözlemci heyetler göndermesini isteyen Paydaş, "Bunun bir daha yaşanmaması için Riha ve bölge baroları üstüne düşeni yapmalı. 2 Haziran'da avukatlarımız, sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz sandık başında olacaklar. Bütün kurumların gözlemci olarak Hilvan'da olması gerek. Hukuksuzluk bir kez daha tekrarlanmamalı" ifadelerini kullandı. 
 
'HALKIN İRADESİ GASP EDİLDİ'
 
Belediye eşbaşkan adayı Garip Yeşil ise, "Halkın iradesi 31 Mart’ta gasp edildi. Bunun üzerine 2 Haziran'a giderken çalışmalarımızı her alanda büyüttük. Her kapıyı birden fazla kez çaldık ve yaşananları en ince ayrıntısına kadar anlattık. Gezerken toplumun nasıl geri bırakıldığına da şahit olduk. Kadın emeği sömürülüyor. Kadın istihdam alanları yok. Biz tekrar kazandığımız zaman kadınlara istihdam alanları yaratacağız. Kadınların sömürülmesi, tolumun sömürülmesi anlamına geliyor. Biz buna son vereceğiz.
Sokakları yürünecek durumda değil. Kadınların bize ilettiği bütün talepleri peyder pey hayata geçireceğiz" dedi. 
 
'3 KİŞİ BAŞLADIK ŞİMDİ BİNLERİZ'
 
Curnê Reş’in Kürt siyasi hareketinin kazandığı ilk belediye olmasından dolayı kendileri için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Yeşil, 6 Mayıs 1979’da yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde meclis üyeliğine seçilen Saadet Yavuz, Emine Hacıyusufoğlu ve Durre Kaya'nın kendilerine yol açtığını kaydetti. Belediyeyi kazanacaklarını vurgulayan Yeşil, kadınların taleplerini onlarla ortaklaşarak projelendireceklerini söyledi. 
 
'HALKIMIZ BİZE GÜVENSİN'
 
Curnê Reş'in yanı başında Fırat Nehri'nin geçtiğini ve verimli topraklara sahip olmasına rağmen ilçe sakinlerinin tarım işçisi olarak başka kentlere gidip çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Yeşil, bunun bilinçli bir politikanın sonucu olduğunu vurguladı. Yeşil, bu ve buna benzer politikaların ortadan kaldırılması için belediye imkanlarını seferber edeceklerini vurguladı. 
 
MA / Emrullah Acar