Erdoğan enflasyon için yine tarih verdi: Bu kez yıl sonunu gösterdi

img
HABER MERKEZİ – Enflasyonun düşüşü için yine tarih veren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir önceki açıklamasında “Yılın ikinci yarısı” derken bu kez yıl sonunu gösterdi. 
 
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki toplantı, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Erdoğan, kabinenin ardından açıklama yaptı. 
 
NATO Liderler Zirvesi’ne değinen Erdoğan, “Halen arzu ettiğimiz iş birliğinin çok uzağındayız. Türkiye coğrafi, beşeri, ekonomik ve tarihi bağları itibarıyla tek bir bloğa sıkıştırılamayacak bir ülkedir. Bizi, kimsenin kendi dar kalıplarına hapsetmesine izin veremeyiz. Biz ne Batı için Doğu'ya sırtımızı döneriz ne Doğu için Batı'yı ihmal ederiz. Dostlarımızın sayısını artırmaya önem veriyoruz. Dış siyasette yeni denklemler kurmamız tercihten öte ihtiyaçtır” dedi. 
 
MÊRDÎN’DEKİ ÖLÜMLERİ GÖRMEZDEN GELDİ 
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yönetiminde olan belediyelerdeki kentlerde yaşanan ölümleri eleştiren Erdoğan, “Bundan 3 ay evvel Beşiktaş'ta 29 emekçi kardeşimiz ihmallerin kurbanı oldu. Ardından yine sorumsuzluk sebebiyle Antalya'da teleferik kazası yaşandı, 1 insanımız hayatını kaybetti, facianın eşiğinden dönüldü. Daha sonra yine İstanbul'da bir çocuk parkında 5 yaşında bir evladımız boğularak can verdi. Geçtiğimiz günlerde aynı beceriksizliğin, ihmalkarlığın ve umursamazlığın faturasını bu sefer İzmir Konak'ta ödedik. 2 vatandaşımız hem de çok acı çok yürek yakan bir şekilde vefat etti. Adeta bağırarak gelen faciaların hepsinde vebali olanlar çıkıp bir kez olsun milletten özür dilemedi. Sorumluluklarını kabul edecek hiçbir açıklama yapmadılar” sözlerini sarf etti. 
 
Erdoğan, Amed ve Mêrdîn sınırında çıkan ve 15 kişinin yaşamını yitirmesine binlerce hayvanın ölmesine neden olan yangına ise hiç değinmedi. 
 
ENFLASYON İÇİN YIL SONUNU GÖSTERDİ
 
Sokağa, pazara kulak tıkayan bir hükümet asla olmadıklarını savunan Erdoğan,  “Bugün de değiliz. Toplumumuzdaki özellikle bazı kesimlerin hayat pahalılığı sebebiyle yaşadıkları zorlukların bilincindeyiz. 22 yıllık iktidarımız boyunca insanımızı enflasyona ezdirmedik. Amacımız enflasyonu körüklemeden vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak yükseltmektir. Türkiye'ye geçmişte ağır faturalar ödetmiş popülizm batağına düşmemek için büyük itina gösteriyoruz” diye belirtti.  “İstikrar ve reform” programlarını kararlı bir şekilde uyguladıklarını savunan Erdoğan, “Programın olumlu sonuçlarını alıyoruz, alacağız. Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı” ifadelerini kullandı. 
Bir önceki açıklamasında “Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda hızlı düşüşün yaşandığını” söyleyen Erdoğan bu sefer yıl sonunu gösterdi. Erdoğan, “Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz” dedi.