Çandar’dan AKP’lilere: Fail siz değilseniz araştırılmasına ‘evet’ deyin

img
ANKARA - Amed’teki kafelere saldırılara işaret eden DEM Parti Milletvekili Cengiz Çandar, "Kendinizi ıspatlamak için öncelikle yapacağınız CHP’nin verdiği bu önergeyi desteklemek olmalıdır” diye seslendi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed Milletvekili Cengiz Çandar, Amed’te bulunan pek çok kafeye dönük saldırıların araştırılmasını isteyen CHP önergesine ilişkin Meclis’te söz aldı.
 
Daha önce bir sitenin havuzunda kadınlara yönelik düzenlenen saldırıyı anımsatan Çandar, saldırganın, “Sizin ağa babalarınızı öldürmüşüz, daha mezarları belli değil, siz kiminle konuşuyorsunuz” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, “Bu saldırılar, Diyarbakır’da 90’lı yıllarda o ‘domuz bağları’yla terör estiren, birtakım suikastları gerçekleştiren Hizbullah’ı hatırlatıyor” dedi.
 
‘FAİL SİZ DEĞİLSENİZ ‘EVET’ DEYİN’
 
Çandar, “Hizbullah’ın devamı olduğunu şiddetle reddeden ve meşruiyet sınırları içine girmekte ısrar eden HÜDA-PAR’a ve HÜDA-PAR’ı bu sıralara taşıyan AKP’lilere seslenmek istiyorum; Çünkü daha 1 yıl önce seçimler sırasında, sizin eski İçişleri Bakanınız HÜDA-PAR’ı devletin stratejik aklı olarak ilan etmişti. Eğer Hizbullah’ın devamı değilse, bu saldırılarla hiçbir alakası yoksa HÜDA-PAR bunları şiddetle buradan kınamalıdır ve siz de AKP olarak kınamalısınız ve bunu ispatlamak için de öncelikle yapacağınız CHP’nin verdiği bu önergeyi desteklemek olmalıdır. Oradan, samimiyetinizi görelim” diyerek, seslendi.
 
Çandar’ın sözleri Hür Dava Partisi ve AKP’liler tarafından sık sık kesildi.