Hayvanları 'öldürme' tasarısı görüşmeleri ertelendi

img
ANKARA - Hayvanların öldürülmesini düzenleyen yasa tasarısının ilk 3 maddesi komisyondan geçti. Muhalefetin etkin rol aldığı 18 saatlik komisyon görüşmeleri ertelendi.
 
Hayvanların katledilmesini düzenleyen yasa tasarısı Meclis komisyon görüşmeleri ertelendi. Dün Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşmelerine geçilen AKP-MHP'nin düzenlediği tasarı, Meclis'te Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve CHP'nin güçlü muhalefetiyle karşılaştı. DEM Parti ve CHP görüşmelerin sonlandırılmasını isterken, AKP ve MHP milletvekilleri görüşmeleri sürdürmekten ısrar etti. AKP'li Vahit Kirişçi başkanlığında yürütülen komisyon görüşmeleri, 18 saat sürdü. Görüşmelerde, tasarının ilk 3 maddesi AKP ve MHP'lilerin oylarıyla komisyondan geçti. 
 
Aralıksız süren görüşmelerin ardından Komisyon Başkanı Vahit Kirişçi, görüşmeleri Pazartesi gününe erteledi. Erteleme kararı tasarıya tepkisini sürdüren DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, "Direnişimizle komisyon toplantısını pazartesi gününe ertelettik. Kanlı yasayı da geri çektireceğiz" ifadelerini kullandı. 
 
Hayvanların katledilmesine karşı çıkan yurttaşları, yasa tasarısının iptali için direnişe çağıran Koca, "Sokak hayvanlarını katletmelerine izin vermeyeceğiz. Meclis'in içinde, dışında direnişe devam. Tüm yurttaşlarımızı ülkenin dört bir yanında 3 gün boyunca direnişe devam ediyoruz" diye konuştu.