Meclis'te çiftçe standart: Kürtçe'ye kapanan mikrofon Arapça’da açık!

img

ANKARA - DEM parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Kürtçe konuşulduğunda mikrofonun kapatılmasına, “AKP'li vekil arkadaşımız Arapça 4 kelime ifade etti, iyi de oldu ama onu kapatmak aklınıza gelmedi” sözleriyle tepki gösterdi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Amed Milletvekili Adalet Kaya’nın dün yaptığı Kürtçe konuşmasının kesilmesine Meclis Genel Kurulu’nda tepki gösterildi.
 
KÜRTÇE'DE MİKROFON KAPATILDI 
 
Kaya, dünkü Genel Kurul konuşmasında AKP eski Rezan Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun yolsuzluktan tutuklanmasını hatırlatarak, Amedlierin onu hırsız olarak bildiklerini söyledi. Kaya, Amedlilerin Beyoğlu’na Kürtçe olarak, “Onun ismi Beyoğlu değil, hırsızdır” sözleri ile tepki gösterdiğini anımsattı. Kaya bu sözleri sarf ettiği sırada MHP Meclis Başkanvekili Celal Adan tarafından mikrofonu kesildi. Ancak Kaya sözlerini sürdürmeye devam etti.
 
‘ARAPÇA’ KONUŞMA KESİLMEDİ’
 
Meclis Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak yaşananlara tepki gösteren Temelli, AKP’lilerin Arapça konuşmalarını hatırlatarak, “Biraz önce AKP'li vekil arkadaşımız Arapça 4 kelime ifade etti, iyi de oldu ama hiç onu kapatmak aklınıza gelmedi. Çünkü bir ayrımcılık var burada, dile getirdiğimiz şey bu. Biz biliyoruz, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarını Türkçe yapar ama halka seslenirken bazen Kürtçe, bazen Arapça yani bu coğrafyada yaşayan halkların diliyle onlara hitap edebilir. Bu mikrofonu kapama meselesinin nasıl bir ayrımcılığa, nasıl bir politikaya karşılık geldiğini bu uygulamadan sanırım siz de anlamışsınızdır” dedi. 
 
Temelli’nin sözlerine Meclis Başkanvekili Celal Adan ise “Farkına varmadım” şeklinde cevap verdi.