Kaya: Amed'de kayyım çetesi devrede

img
AMED - Amed'de belediyelere dönük provokasyon, kayyımların usulsüzlükleri ve iş yerlerine dönük saldırıları değerlendiren DEM Partili Adalet Kaya, "Kayyım devreye girdi" dedi. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed İl Örgütü Eşbaşkanları Gülşen Özer ve Abbas Şahin ile DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya, kentte son dönemlerde yaşanan gelişmelere dair basın toplantısı düzenledi. 
 
İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, Ali Bozan'a dönük dün gerçekleşen saldırıya tepki göstererek, "Biz baktığımızda seçilmişlerimiz bizim için önemlidir. Bir halkın iradesinin o muameleye maruz kalan durumu birilerine iyi gelebilir ama bu durum ülke geleceği için iyi değildir. Bizim kutuplaşmaya değil dayanışmaya ihtiyacımız var" dedi. 
 
'ÖZEL MEMURLARA' TEPKİ
 
Adalet Kaya, Amed'de aralarında AKP'li vekillerin çocuklarının da olduğu en az 25 kişinin kayyımlar tarafından "özel kalem" olarak işe alındıktan sonra memur statüsü kazanması konusuna değindi. Kaya, "En önemli sorun bölgemizde yoksulluk ve işsizlik. Gençler işsiz, çalışıyorlar. Ancak geçmiş ve gelecekleri memur olmaları için inceleniyor. Ne oluyor? Mülakatta eleniyorlar ya da şans eseri memur olunca kayyımlar tarafından işten atılıyorlar, mobbing uygulanıyor" dedi. Kaya, Kürt gençleri işsiz kalırken AKP yakınlarının tek tek memur statüsüne kavuşturulduğunu kaydetti. 
 
'TÜM KAYYIMLAR YARGILANMALI'
 
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimde ikinci geldiği halde mazbata verdiği ve şimdi yolsuzluktan tutuklu bulunan AKP eski Rezan Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun durumu hatırlatan Kaya, yapılan yolsuzlukların Sayıştay raporlarıyla belgelendiğini söyledi. 
 
Wan Büyükşehir Belediyesi kayyımlığı döneminde ismi birçok usulsüzlükle gündeme gelen ve daha sonra AKP'den belediye başkanlığı yapan Murat Zorluoğlu'nun Amed'e vali olarak atanmasının halkı rahatsız ettiğini söyleyen Kaya, "Hüseyin Beyoğlu’nda olduğu gibi Kürt kentlerine atanan kayyımlar hakkında sorgulama başlamalıdır" dedi. 
 
HÜDA PAR'A TEPKİ
 
Belediyelerin kriminalize edilmesi için bazı gazetecilere mesaj gittiğini söyleyen Kaya, "Dün HÜDA PAR İl Başkanı tarafından partimizi ve belediyelerimiz hedef gösterildi. Basına da yansıdı, özellikle bazı gazetecilere şöyle mesaj gitti. Özellikle DEM Parti belediyelerinde çalışanlar ve eşbaşkanlar ile ilgili kriminalize edilmesi talimatları gitti. Buradan İçişleri Bakanlığı'na çağrı yapmak istiyorum. Bakanlığınız tarafından yapılan bir uygulama var, bu uygulama çetevari bir şekilde ilerliyor. Yeni Şafak gazetesi gibi çetevari haber yapılıyor. Yapılmış olan bu saldırı, suçlamalarla ilgili tek delil yok, kanıtlayacak somut bilgi söz konusu değil. Karalamaya, hedef göstermeye dönük bu çetenin yaptığı çalışma var. Neden bunu yapıyor, çünkü hepsi birbiriyle bağlı bir çete var. Bugün HÜDA-PAR durup dururken neden belediyelerimizi ve partimizi hedef aldı. Biz, HÜDA-PAR’a soruyoruz: Siz bu yapının neresindesiniz?" diye sordu.
 
HÜDA PAR yöneticilerinin Amed'de insanların yaşam biçimini kriminalize eden ve belediyeyi suçlayan açıklamasına değinen Kaya, "Siz 8 yıldır bu uyuşturucu trafiğine, Kürt kimliğinden kaynaklı hafıza ve iradeyi yok etmeye çalışanlara tek bir söz etmemişsiniz, ama 4 aydır aldığımız belediyeler için söz söylüyorsunuz. Size kim talimat veriyor?" diye konuştu. 
 
'HIRSIZ OLDUKLARINI KABUL ETMEK ZORUNDALAR'
 
HÜDA PAR'dan kent yaşamını gelen saldırılara yönelik tepkisini sürdüren Kaya, "Sesinizi kesin" dedi. Kaya, "90’ların hafızasını bütün saldırılara karşı dipdiri tutan bir halk var karşınızda. Siz bu hafızayı yok eden yapı ile birliktesiniz, önce kendinize bakın. Biz ahlaki ve politik toplum yaratma derdindeyiz. HÜDA PAR bunun düşmanıdır. HÜDA PAR kadın kazanımlarına saldıran iktidarın ortağıdır. Siz 4 parça Kurdistan’da Kürt kazanımlarına saldıran yapının ortağısınız. Biz 8 yıldır bu politika ile mücadele eden bir partiyiz. Siz buna karşı mücadele eden yapıyı hedef gösteren yapısınız. Bizi hedef gösteren söylem ve saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulunacağız, ama buradan Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanlığı’na karşı bizi Kur'an kursuyla tehdit eden bu yapı, herhangi bir sanat ya da bir kişiye zarar verirse sorumlusu Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'dır. Halkımız bunların talimatı kimden, nereden aldığını biliyor. Kayyım çetesi devreye girdi. Mersin milletvekilimiz Ali Bozan Meclis kürsüsünde şiddete uğradı. Eleştiriye tahammülleri yok. Çünkü yıllardır Kürt halkının iradesini yok sayarak bir talan, yolsuzluk ordusu oluşmuş. Partimizi hedef gösteren bir yerden çalışıyorlar, bizler bütün kayyımlar soruşturma geçirene kadar Kürtlerin kaynaklarını talan edenler hesap verene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz."
 
DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Gülşen Özer ise, "Bugün gençlere verilen zehir kimler aracılığıyla veriliyor. Aldığımız nefesi sorgulayanlar bugün nasıl bunu bilmez. Bununla belediyelerimiz ve partimiz hedef gösterilmeye çalışılıyor fakat 8 yıldır yönetenin kim olduğuna bakmak lazım. Nasıl ki kazanımlarımıza irademize sahip çıktıysak yine de sahip çıkacağız" diye belirtti.