Milletvekilleri Dışişleri Komisyon toplantısından çıkarıldı

img
ANKARA - DEM Parti ve DEVA Partisi milletvekilleri, Dışişleri Komisyonu toplantısından çıkarıldı. DEM Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kararı "darbe ve skandal" olarak niteledi. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, DEVA Partisi milletvekilleri Mehmet Emin Ekmen ve Burak Dalgın, Dışişleri Komisyon toplantısından dışarı çıkarıldı. Komisyon toplantısından çıkarılmalarının Meclis tarihinde bir ilk olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, "Duvarda, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazıyor, ama milletvekilleri dışarı çıkarılıyor. Biz gizli oturumlara da katıldık. Herkes biliyor. Genel Kurul'da, gizli oturumlara tüm milletvekilleri katıldı, katılıyor. Ancak burada, komisyonda bir iç tüzük maddesi ileri sürülerek Komisyon Başkanı, komisyon toplantısından çıkmamızı istedi. Biz, bu komisyonda kalabilirdik. Bürokratları tuttu, milletvekillerinin dışarı çıkmasını istedi. Yazıklar olsun. Anayasa ilkeleri apaçık ortadadır. Bugün Meclis Dışişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti MHP milletvekilleri, komisyonun bu kararına destek vererek bir skandala imza attı" ifadelerini kullandı. 
 
'BÜYÜK SKANDAL'
 
Yaşananları  "Bu milletin meclisinde bu skandal da yaşandı" sözleriyle yorumlayan Gergerlioğlu, "Komisyondan milletvekili çıkartıldı. Bu nasıl bir skandaldır? Genel kurulda gizli oturuma katılabilirken burada katılmamız istenmedi. Öncesinde yazı da beyan edilmedi. Yarım saat kadar gecikildi. 3 milletvekili olarak oturduğumuzu görünce Sayın Hakan Fidan yarım saat gecikmeyle geldi. Kulisle anlaşılan konuştular. 'Ne yapalım? Ne edelim? Bu milletvekillerini dışarı çıkarmak için nasıl bir taktiğe başvuralım' kurguları yapıldı. Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtuluş'a da buradan sesleniyorum: Bu skandala nasıl izin veriyorsunuz? Komisyon başkanlıklarının yönetimi sizin yetkinizdedir. Böylesi bir rezalete nasıl imkan veriyorsunuz?" diye sordu. 
 
'MİLLETİN MECLİSİ'NE DARBE'
 
Komisyon toplantısından çıkarılmalarının Meclis’e yapılmış bir darbe olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, "Şu anda Dışişleri Komisyonu Başkanı bu milletin Meclis'ine bir darbe yapmıştır. 15 Temmuz'da bir darbe yapıldığını söyleyenler bugün bu Meclis'in Komisyonu'na, bu Meclis'e, milletvekillerine, millete bir darbe yapmıştır. Bu darbeden başka hiçbir şey değildir" diye konuştu.