Zırhlı araçlarla getirilen cenazeler toplu halde gömülüyor!

img
ŞIRNAK - Şırnak’ta hastane morgundan zırhlı araçlarla alınan cenazelerin, kimsesizler mezarlığına toplu olarak defnedildiği belirtildi. 
 
Şırnak'a bağlı Cudi, Gabar, Namaz Dağları ve Besta Bölgesi'nde devam eden askeri operasyonlarda yaşamını yitiren HPG ve YJA Star'lıların cenazeleri, götürüldüğü Şırnak Devlet Hastanesi’nde günlerce morgda bekletiliyor. HPG ve YJA Star’lıların kimlik bilgilerinin açıklanmasının ardından cenazeleri almak isteyen ailelerin başvuruları yanıtsız bırakılıyor. 
 
KORSANVARİ DEFİN 
 
Görgü tanıkları, morgda bulunan cenazelerin gecenin geç saatlerinde polisler tarafından zırhlı araçlarla alındığını ve götürüldüğü Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan kimsesizler mezarlığında korsanvari bir şekilde toplu olarak gömüldüğünü söyledi. 
 
5 AYDA 37 CENAZE
 
5 ay önce 32 mezarın bulunduğu kimsesizler mezarlığında şimdi 69 mezarın olması, görgü tanıklarını doğruluyor. 
 
DÖRT CENAZE AYNI MEZARA GÖMÜLDÜ! 
 
İsmini vermek istemeyen görgü tanığı, her hafta cenazelerin aynı şekilde polisler tarafından mezarlığa getirildiği bilgisini paylaşarak, şunları söyledi: “Cenazeleri korsanvari bir şekilde defnediyorlar. Cenazeler cenaze araçlarıyla değil, zırhlı araçla getiriliyor. Genelde cenazeler gece saat 01.00 gibi getiriliyor. Üç-dört cenazenin bir mezara gömüldüğüne şahit olduk. Mezarlığa girmemize hiçbir şekilde izin vermiyorlar. Mezarlığın içine girdiğimizde ise numaralandırılmış mezarların yanına gitmemiz polislerce engelleniyor. Zaten mezarlıkta bir akrabanın mezarı bulunmuyorsa, kesinlikle girişine izin verilmiyor.”